Nytt löpband 🏃‍♀️

Ulla är mycket aktiv löpare. Jag har tvingats ge upp min passion för löpning på grund av min fot som väntar på operation.
Vi har haft några löpband de senaste 30 åren. Ulla har kört så hårt på dem att de till slut skramlat ihop. För ett par år sedan skaffade vi ett billigt löpband och fick ett billigt löpband.
När Ulla kom upp i sträckor och tid så märkte vi att löpbandet är skramligt och instabilt. På vintern eller om det bara är ett par plusgrader då kan inte Ulla springa ute.

Vi ville ha ett mer stabilt löpband med AC motor som klarar belastningen. Och det ska gå att koppla upp mot appar.

Vi hittade först Tunturi T60 och fick hem den. Men den dunkade förfärligt högt. Teknikern som kom hade aldrig hört något liknanden men Tunturis tekniker sa att det var normalt.
Vi skickade tillbaka det bandet och började leta efter ett annat märke.

Hittade Master T45. Den hade inget dunk-ljud och vi är nöjda med det bandet.
Ulla har nu sprungit på flera kontinenter och i flera länder genom appen KinoMap.

Appar

Ulla springer i Amerika

Vi har testat löpbandet med appen Zwift och det var en besvikelse. Zwift reglerar inte lutningen. Du kan springa i den virtuella världen alldeles grats, men utan styrning av lutningen är det ingen idé.

Appen KinoMap fungerar utmärkt med löpbandet. Det finns massor med inspelade videospår man kan följa. KinoMap styr lutningen. Det fungerar riktigt bra.

Se appen på TVn

Med en adapter från Apple går det att enkelt få bilden på TVn. Se mer här: Recension – Lightning till HDMI adapter.

One Reply to “Nytt löpband 🏃‍♀️”

Comments are closed.