Stockholm marathon 2024

Jag kom runt och säkrade min 31a målgång. Det var en kamp från start. Hade druckit lite för mycket resorb och hade ont i ryggen av det. Var rädd för värmen. Var osäker på foten. Tog slut vid 9 Km, därifrån blev det jobbigt på riktigt. Köpte en mjukglass och en kall CocaCola på Djurgården.

Vid 23 Km var det tendenser till frossa. Tog en salttablett. Såg människor ligga i vägkanten. Jag hade med mig ryggsäcken med vätskehållare. Klarade mig bra och kunde dricka när jag ville. Andra fick vatten hälld i händerna när muggarna var slut.

Det var varmt vid Gamla stans T-bana men i övrigt var det ganska OK med värmen. Men jag tog det lugnt. Mycket lugnt. Så lugnt att jag fick en tid över 6 timmar. Kunde inte springa. Klarade inte smärtan i benen.

Inatt har vi sovit 12 timmar. Det behövdes. Jag har nu lite tid att förbereda inför Höstrusket marathon i november, men innan dess hoppas jag vara startklar för lite andra äventyr.

Team Fakta