2022 – Nytändning ✨

TeamFakta-bloggen är moderniserad. Inte så piffig men fungerar.

Under 2020 och 2021 har vi byggt upp vårat innegym hemma. Det var inte läge att träna på gym när pandemin startade. Nu kör vi hemma istället.

Det har blivit virtuella tävlingar de två senaste åren. Jag gillar dem eftersom hela familjen kan vara med och vi kan ta den tid vi behöver.

Vi har nu två hundar. Det är underbart. Det betyder också att vi bara gör aktiviteter där hundarna kan vara med. Det blir många promenader. På helgerna har vi med barnvagnen och går längre så att hundarna kan vila ibland.

Jag är på listan för operation av foten. Kan inte springa alls, inte ens jogga. Jag kan gå fort. Min träning består av att lyfta vikter, köra stakmaskin, cykla inne, gå på löpbandet, stå och jobba.

Ulla tränar mest löpning inne men även en del ute.

Pandemin har inneburit att jag jobbat hemma i två år. Det är underbart. Ingen väckarklocka. Ingen buss och inget busskort. Inte förkyld. Äter alla mål med familjen. Kan börja jobba direkt på morgonen när hjärnan fungerar bäst.

2020 var ett innovativt år där många företag hittade lösningar för att hantera pandemin. Det var underbart att se alla smarta lösningar. Vi fick se kundbrickor för att hålla reda på antalet besökare i en butik. Nya hälsningsprocedurer. Gymmen kom ut på nätet och hjälpte till med hemmaträningen. Fler skaffade webkamera och folk möttes och pratade mer, men över internet. Automater med alco-gel och tvättråd slog tillbaka även kräksjuka och säsongsinfluensa. Det gick att beställa julbord över nätet. De mest innovativa löpartävlingarna ordnades virtuellt. Appar som Zwift och KinoMap fick folk att mötas och träna tillsammans över Internet.

2021 fortsatte lite på den innovativa banan. En del företag tyckte sig se ett slut på pandemin och ville återgå till hur det var förut. Man plockar bort virtuella lopp, slutar med julbord att hämta upp. Det är tråkigt. Jag hoppas att det nya har en marknad det också.

2022 kommer jag att fortsätta jobba hemifrån. Umgås med familjen. Träna hemma och i min hemort. Delta i virtuella lopp eller skapa egna lopp om det inte går att anmäla sig till officiella virtuella lopp. Det är mer osannolikt att vi åker iväg med hundarna och springer lopp. Logistiskt problematiskt.

Jag kommer att skriva om alla träningsäventyr vi gör och berätta mer om träningsappar och tipsa om virtuella lopp.

Team Fakta