Årets sista långpass

Det var många månader sedan jag visste att just idag skulle jag springa Årets sista långpass precis som jag gjort 11 år tidigare. Men i år är min vrist så trasig att jag troligen skulle haverera någonstans längs banan. Har varit hos ortoped och ska få en tid för magnetröntgen.

För en månad sedan insåg jag detta och bestämde mig för att cykla inomhus istället. Jag har gjort två spinningpass på 55 + 45 min och borde därmed vara i toppform. Årets sista långpass är 60 Km löpning. Att cykla är mycket lättare så jag tripplar den sträckan och ska försöka på 180 Km cykel.

Halvtimma|Start Kl|Sträcka|Notering
1    |9.21  |14,40 |Såg "Everly"
2    |    |15,66 |
3    |10.25  |15.55 |
4    |    |15,86 |Såg "Dom Hemingway". Byte av tröja efteråt
5    |    |15,85 |
6    |12.18  |14,96 |Börjar bli trött i låren
7    |13.05  |14,12 |Ont i låren. Såg "Divergent"
8    |13.45  |15,83 |Går bättre nu med benen
9    |14.20  |15,26 |Benen är trötta men blir inte tröttare. Jag är i en smärtplatå
10    |    |14,73 |
11    |15.34  |14,56 |Började se "Sex tape" men den var alltför dålig trots att underbara Cameron Dias är med.
12    |16.11  |13,74 |Ser "Doctor Strange".

Totalt 12 halvtimmar = 6 timmar.
Totalt 180,52 Km.

Är mycket glad att jag inte behövde köra fler timmar. Låren gör ont från märgen och utåt. Baken är helt ok men händerna har valkar efter att ha hållit styret i sex timmar.

Träningshörnan har en viktlyftningsmatta, vikter, en motionscykel, TV på väggen med BluRay och Chromecast. Cykeln har en cykelkorg för fjärrkontroller mm. Här finns allt man behöver för att köra slut på sig.

Vägde 86,5 Kg den 27e. Men efter cyklingen vägde jag in på 84,0 Km. Vätska som lämnat kroppen. Fick använda tre tröjor och två tights för jag svettades så mycket. Mest de första timmarna.

Det var mysigt att dela in passet i halvtimmar och se på film samtidigt. Jag vill göra det här igen fast inte så långt. Nästa gång det blir långt är nog på Vasaloppet.

Filmerna

Jag såg flera filmer under cyklingen.

Everly

Var nära att stänga av inom den första minuten men det var tur att jag inte gjorde det. Filmen är mycket brutal men uppgörelser kan bli så. Jag vet inte om filmen har en handling. Det är mer som ett filmatiserat våldsamt datorspel. Everly spelad av Selma Hayek försvarar sig med råge när hon och hennes familj blir attackerad.

Jag ger den 3 av 5.

Dom Hemingway

Odågan Dom lämnar fängelset efter 12 år och tar genast upp sitt gamla liv med sprit, droger och prostituerade. Jude Law spelar osympatiske Dom.

Jag ger den 2 av 5

Divergent

En framtidsskildring där människorna insett att de är farliga för varandra och att man då skapat en samhälle med strikt indelning i grupper. Divergenter är personer som skulle kunna platsa i alla grupper. De regerande tycker det är farligt och jagar dessa divergenter. Bakgrundshistorien låter knäpp men det är deras verklighet i filmen. Det är många och varierande scener, en kärlekshistoria, hemligheter, svek, glädje.

Jag ger den 4 av 5.

Sex tape

Jag tog den här filmen av två anledningar. Den andra anledningen är att Cameron Diaz är med. När hon är med brukar det vara bra.
Vet inte om det var mina värkande ben eller om jag var less på att se mer film idag, men jag stängde av och fortsatte min halvtimma utan TV. Det var bara en massa prat om ingenting.
Får återkomma med ett betyg när jag sett filmen.

Green Book

Vi såg den här filmen på bio den 26e. Den är väldigt väldigt bra. Den går på bio nu. Passa på och se den på stor duk med bra ljud.

Jag ger den 5 av 5.

Team Fakta