Upp och ut

Jag kom iväg tidigt och värmde upp 500 meter till Åkeshovs elljusspår för att där börja med löpskolning och tänjning. Jag kände mig som en avställd gammal sportbil som behövde gås igenom innan man vågar köra ordentligt så inget skramlar sönder. Löpskolningsövningarna kan jag utan och innan men det var ett tag sedan jag gjorde övningarna. Fick starta mjukt och bara försöka få till rörelsemönstret och sedan utöka övningen till att likna vad jag tänkt mig.

De svårare övningarna klarade jag inte fullt ut. Jag har inte styrkan och spänsten som behövs. Det behövs mycket mer träning och en plats med jämnt underlag för att minska skaderisken. Fick upp puls och svettning innan det var dags för löpning. Det var segt i början. Jag tyckte att jag sprungit jättelänge men det vara bara 4 Km. Efter 6 Km började det flyta på och jag slutade tänka på att jag sprang. Elljusspåret är 1,5 Km, jag springer totalt sju set med ett högervarv och ett vänstervarv. 21 Km på 2.10.23 tim. Joggadde sedan hem 500 meter.

Ulla sprang runt Bromma flygfält. Hon får fortfarande kämpa men nu blev det ändå lite högre tempo än senast. Det blev 10,3 Km 1.14.54 tim. (7.16 min/km)
Jag hoppas det betyder att krafterna håller på att återvända. Vi får se om det räcker med tid till Stockholm marathon.

Idag kom strumporna från GoCoCo. Har beställt lite nya läckra mönstrade strumpor. Jag sprang i gamla Pumaskor idag, de verkar hålla för evigt. Förra årets skor som är av ett annat märke är nednötta och i behov av restaurering. jag ska plocka ut den kraftiga bakkappan. Dess enda uppgift är att trycka mot hälsenan och gnaga genom skinnet. Får jag bort plastbitarna ur skorna kanske jag använder dem på maran, annars blir det tofflor som vanligt.

Vi har haft kalas både igår och idag. Har ätit mycket godsaker.
Jag fick boken Marathon och andra långlopp – Träna med Anders Szalkai. Och en personlig hälsning i boken. Den vart jag mycket glad över.
Har börjat läsa och redan i inledningen fick jag en tankeställare – vad har jag för mål med löpningen? Jag vet faktiskt inte. Jag tror det lutar åt att jag gillar att springa men det är nog bara en förutsättning och inte ett mål. Jag ska fundera på det här.

Vi har anmält oss till fängelsemaran nästa år. man springer inne på området till ett tyskt fängelse. Det är internerna som sköter löparklubben och ordnar marathonloppet. Det finns 180 startplatser för besökare. Fängelset ligger två mil utanför Frankfurt. Man får en fin medalj och en personlig starttröja med förtryckt nummer. De som sprungit loppet vill tillbaka, det är så bra.

Team Fakta