Kryckanpass och fynd i källaren

StockholmMarathon2015-medaljNu har vi sprungit ett varv med Kryckanpass. Det är intervaller, kortbacke, långbacke med distans emellan.
Jag gör normalt två upprepningar vid varje station men idag blev det en intervall och tre långbacke.
Ulla sprang också. Hon gjorde alla momenten och det var ett positivt besked. Hon blir bättre.
5,5 Km 41.59 min. Vi ska åka till IP en dag och springa 1000 meter så Ulla får en tid.

När vi städade i källaren idag hittade Ulla mina medaljer från Stockholm marathon 2015 och Vårruset 2015 liggandes i verktygslådan i källaren.
KD-blåporten-Ullabritt-de-MDe hade blivit fula men jag tog lite stålull och gnuggade upp lyster. Motivet är Blå porten och den har många fina detaljer. Originalet står direkt till vänster när man gått över bron till Djurgården i Stockholm.

En del lopp har medaljer som är emaljerade och mycket fina. Funderade på hur motivet skulle se ut i färg och om jag skulle kunna måla den. Men det är så oerhört fina detaljer att det kan bli svårt med en pensel.
Däremot skulle det gå att göra i datorn. Jag började att maska ut en liten detalj på grinden och spraylackade den försiktigt i blått.
Det tog en halvtimma. Räknade sedan på hur många halvtimmar som behövs för hela bilden och lade ned projektet omedelbart.

Fick sedan en annan idé. Idag när man tittar på sitt resultat från Stockholm marathon så finns där mellantider, hastigheter, bilder, film, diplom, länk till äldre resultat. Där skulle det även kunna finnas en fil som man skickar till 3D-skrivaren för att få ut årets medalj med personliga detaljer såsom namn och tid ingraverat. Det finns så mycket idéer som poppar upp hela tiden.

Oj nu fick jag en till idé. Det är kul att ha tygmärken på väskan från städer och lopp man besökt. Dessvärre är det nästan omöjligt numera att få tag på. Om man själv designar ett motiv i datorn kan man sedan skriva ut en tunn platta på 3D skrivaren. Plattan syr man fast på ryggsäcken eller fäster med två nitar eller skruvar. De som vågade ha syslöjd i skolan vet vad jag menar.

Oj, här finns många färdiga mallar på saker som en 3D skrivare kan skriva ut. Spännande. Sökte på Lego, Medal, Chess, Music, Cookie cutter. Det finns mycket knasigt där. Dessutom finns material som byter färg vid olika temperaturer eller när de utsätts för UV ljus, eller som lyser i mörker. Coolt. Nu kom det nya idéer… Till nästa år finns nog Tiko i affären.

Team Fakta