Åtta timmar ståvila

Ulla sprang i tisdags. Det gick jättesegt men hon kämpade på runt Brunnsviken. Nu har vi börjat med Ginsengtabletter för att få lite vitaminer i kropparna. Ulla ska träna idag igen. Jag hoppas det går bättre den här gången.

Jag har inte börjat träna ännu. Benen fungerar bra, det är bara ett begränsat område mitt på lårmusklerna som behöver vila. Idag kunde jag jogga ett par hundra meter till Mariatorgets T-bana. Det var problemfritt. Jag ska hålla mig borta från träningen till på lördag då vår nya giv: “-Rör inte mitt långpass!” infaller som första aktivitet på lördagen.

Jag har debuggat idag i flera timmar. Ringat in var det är problem och till slut löst det. Det är en kurragömmalek där jag ska överlista programkoden och den i sin tur presenterar villospår och hinder som jag måste övervinna. Ju mer man gör detta ju bättre blir man, men en viktig sak i all problemlösning är att efter ett tag backa tillbaka, glömma detaljerna och titta på problemet från en annan synvinkel. Där kan man behöva hjälp från en utomstående person.

Men det var inte bara debugging idag på jobbet. Vi har vår bokcirkel också där vi hade möte idag och diskuterade olika kapitel ur boken “Clean Code”. Det är kul för man vill omvärdera sina egna metoder och inkludera det man lärt sig. Bokcirkeln är toppen.

Efter åtta timmar ståvila vid mitt ståbord var jag så trött i huvudet att jag fick sätta mig ned sista timman innan problemet var löst. Nu ska jag hem och börja med maten så Ulla får dukat bord när hon kommer hem efter träningen.

På kvällen efter Riga marathon satt vi i timmar och diskuterade åtgärder. Nu har vi gjort ett flertal åtgärder så att Ulla ska kunna släppa en massa saker och bara fokusera på sig själv och sin träning. Vi har flera åtgärder kvar som ska göra det lättare för oss båda att fokusera än mer på träningen. Till exempel att ha ett tvåveckorslager med nödmat hemma, att storhandla på söndagarna, inte rädas hämta restaurangmat eller äta ute.

Idag blir det hämtmat och så ska vi titta på Svett & Etikett på SVT Flow. Jag fyller år idag.