Sookie Stackhouse – Deadlocked

deadlockedJag har läst ut boken Deadlocked som är den senaste boken i serien om Sookie Stackhouse skriven av Charlaine Harris.
Som vanligt sträckläste jag boken och gillar den skarpt. Det är trevligt att träffa gamla bekanta igen och få mer spänning.
Det är mycket intriger och kärleksproblem samtidigt som det är blodiga strider och mycket värme.
Jag tycker att hela serien är bra och de två senaste minst lika bra som de föregående. Har haft mycket underhållning. I maj kommer vad som ryktas vara den sista boken i serien.
Böckerna finns på AdLibris på både svenska och engelska. Deadlocked kostar 61 kr på engelska.

Om bokserien

Huvudpersonen är Sookie, servitör på Merlottes bar, och hennes specialla gåva eller förbannelse att kunna höra människors tankar, en gåva hon fått i arv.
Bokserien handlar om att syntetiskt blod har uppfunnits och vampyrerna satsar på att komma ut ur kistan och in i offentligeheten nu när de kan dricka syntetblod istället.
Senare i bokserien introduceras ulvarna (människor som kan bli vargar) och andra were-djur. En av mina favoritcitat ”Hur kan hon lämna en perfekt ulv för den där killen, han är ju för fan en uggla”.
Och sedan introduceras praktiserande magikers, alver och demoner.
Det är många intressanta personer man möter.
Det är nog svårt att hoppa in i serien för man missar många referenser till tidigare böcker. Och det går inte att se TV serien och hoppa in för de har inget med varandra att göra.
TV serien True Blood hävdar att de bygger på bokserien men det enda som är lika är namnen på en del karaktärer. Jag har sett TV serien och den är betydligt mer skruvad än böckerna. I TV serien har Sookie någon form av vapen inbyggt i händerna.

Boken har en egen video

Team Fakta