Fixardagen

Vi har fixat på kollo idag. Ulla gjorde ordning den stora marsvinsburen som våra damer ska använda i sommar. Jag sågade till en bänkskiva som vi nu använder under hushållsapparaterna för att få mer plats. Dörren har blivit skev under vintern så jag frigjorde den och rätade upp ramen och satte fast dörren igen.

Ullas nya dator är en högpresterande maskin i alla avseenden utom hybrid-hårddisken. Har man vant sig vid en SSD-hårddisk som reagerar omedelbart så känns en mekanisk hårddisk som om datorn skulle vara trasig. Vi skaffade en ny SSD-disk och jag skulle klona nuvarande. Men Windows 8.1 är inte precis någon flexibel programvara såsom Linux eller MacOS, det gick förstås inte. Jag tog min Windows 8-licens istället, den jag har för att spela. Nu har Ulla en snabb dator utan trådlöst nätverkskort för drivrutinen är till Windows 8.1. Så nu sitter jag här med en lång nätverkskabel över golvet och uppgraderar till Windows 8.1 för att senare få in drivrutinerna. Det låter som ett skämt men det är sant.

Marsvinen lekte i köket medan Ulla fixade deras bur och passade på att möblera om. Alla djur behöver stimuleras, och med marsvin fungerar det att bygga om i buren med jämna mellanrum så de får tänka till och upptäcka nytt.

Det är söndag och det betyder söndagskrysset. Ulla satt och löste men när hon skulle lämna stolen var det väldigt vått på dynan. Hon hade lutat sig mot vätskeryggsäcken och fått ut en halvliter med vatten.

Team Fakta