Ett steg tillbaka

Jag började träna ordentligt för fyra veckor sedan. Hade gjort 8 Km löpning som längst och ökade då till 30 Km på 4 timmar. Veckan efter blev det 32 Km på 4 timmar. Nu i helgen var det 4 timmar med löpning, stakmaskin, rodd, cykel. Man måste ha många Km för att bli hård i kropp och ben – men man får inte köra för mycket så man går sönder.

Min coach har sagt ifrån att jag tränar för mycket. Foten är överansträngd och behöver vila. De kommande två dagarna ska jag träna med vikter för armarna, SkiErg, tänja benen. På lördag blir det liknande träning / vila. Söndag blir det max en timma löpning i 6.40 min/Km. Går det bra kan jag även cykla en timma.

I min träningsdimma har jag funderat på att köra 3 * 1 timma på 6.40 min/Km nu i helgen. Helgen efter 3 * 1 timma på 6.00 min/Km. Och helgen efter det 3 * 1.20 tim på 6.00 min/Km. Inser nu att jag skyndar för snabbt. Jag kommer att komma dit men det blir längre fram. Nu får jag fokusera på långsammare uppbyggnad.

Team Fakta