Personliga Rekordens Tävling 2013

Hemma igen efter en trevlig helg i Växjö. Vi har sprungit Personliga Rekordens Tävling. Det är ett lopp som gick i den nya och fräscha Tele consult arena. Banan var 239 meter och vi sprang på uppvärmninsbanan som går utanför själva löparbanorna. Det fina var att den är helt utan dosering i kurvorna. Det mindre fina var att den var väldigt hård att springa på, särskilt så långt. Den mördade vaderna mycket effektivt. Jag hade redan på förhand bestämt att ”bara” springa marandistansen och sedan lägga av. Annica skulle köra 6h och hoppades lite på fem mil. Peter ville pröva att köra 100km.

Jag var mycket tveksam till hur mycket det skulle gå att springa med min nyopererade hand. Så jag fegade lite och anmälde mig till 24h, då skulle jag kunna ta den tid jag behövde utan att hamna i tidsnöd. Det flöt fint i tre timmar och 100 varv, sedan blev det värre. Dels blev jag mör i benen och sedan började handen kännas av. men då varvade jag gång med lunkande. Vaderna hade ett och annat att säga om mitt tilltag. Men jag var inte ensam om det, det var många som led av vadkramper. Annicas vader sa upp bekantskapen med henne, så hon fick sänka farten och sikta på maran hon med. Jag tycker hon var tuff som vågade chansa och pröva att gå för fem mil, en vacker dag kommer hon att lyckas.

Jag klarade 6 timmar med en hårsmån, det blev ca 5,57, jag är mycket nöjd med det.

Team Fakta