Jobbat hemma

Axeln har varit arg sedan i torsdags. Träningen igår satte sig i hela kroppen. Vaknade 5.15 med kli bakom näsan och ett argt svalg.

Jobbade hemma. Det fungerar utmärkt eftersom vi har Slack och Jira.

Nu när jag är teknisk projektledare blir det mindre med programmering. Jag ger med flit de större sakerna till andra och vakar som en hök att ingen stör ”mina” programmerare.

Framtida uppgifter ligger i backlog. Här finns uppgifter som är redo för nästa sprint (arbetsschema) ända ned till obegripliga uppgifter skrivna på svenska. Vi arbetar enbart med engelska. Det är en kompromiss så alla kan kommunicera.

Jag förbereder uppgifter och gräver fram alla detaljer innan uppgiften hamnar hos en programmerare. Termen programmerare är föråldrad. Den korrekta termen är systemutvecklare, där programmering bara är en liten del av det vi gör.

På eftermiddagen tog vi en promenad 3 km 40 min.

Team Fakta