Löpning igång igen

Har kunnat springa igen. Åkte på en förkylning för tre veckor sedan. Tränar två pass om dagen. Ett pass på lunchen och ett pass på eftermiddagen.

Försöker komma ut på lunchen för att få dagsljus. Körde en timma på roddmaskinen igår. Den är bekväm att använda länge. Körde 5Km idag på stakmaskinen och joggade 3Km ute. Börjar bli segt i benen att springa. Kör inga tunga pass nu för att få lite studs i benen inför långpasset på söndag.

Tränar med vikter flera gånger om dagen. En minut varje halvtimma. Dricker vatten. Lämnar stolen. Lyfter lite. Tillbaka med ny energi och nya idéer.

Ulla har fått en ny landsvägscykel. Växlar i handbromsarna. Mycket snygg. Hon använder den till Zwift.

Det är mörkt på eftermiddagen. Har grävt fram alla gamla lampor och bytt batterier. Tagit fram reflexvästar. Jag har gjort en 3Km i mörker – det var mysigt.

Har lagt upp en plan för Stockholm marathon. Det är inget traditionellt träningsschema för jag tränar varje dag så mycket jag kan. Planen handlar istället om långpasset varje helg. Har bara gjort ett långpass hittills.

Sprang ett 30 Km pass i fredags. Det tog 4 timmar. Det finns utvecklingspotential. Senast jag sprang över huvud taget utan smärta var Karlstad 6h 2020. Nu fungerar allt som det ska igen.

Körde ett tänjpass nu på eftermiddagen. Benen behöver omvårdnad efter den här träningsveckan.

Har skaffat mer vikter. Min hantel jag använder för lyft vägde 24,5Kg. Den har uppgraderats vartefter och nu var det dags igen. Nu väger den 32 Kg och jag är nere på 12-18 lyft per arm igen.

Skivstången väger 22Kg. Jag har tidigare en bra dag lyckats lyfta den över huvudet 12 gånger. Senaste veckorna har det hänt mycket. 12 gånger tar jag när som helst. 18ggr, 24 ggr och nu som bäst 30 gånger. Jag tar 18 gånger regelbundet. Kul att hålla på. Ska inte uppgradera den än på ett tag.

Team Fakta