Cykla inomhus 🚮

Vi har haft mÄnga motionscyklar genom Ären. De tar liten plats och man blir genomsvettig om man gör rÀtt.
Denna gÄng ville vi kunna koppla upp cykeln och cykla virtuellt. Tittade pÄ mÄnga sorter men det var dyrt och jag var tveksam till ergonomin och att det var special allting.

Till slut kom jag in i trainer-vÀrlden dÀr man anvÀnder sin vanliga utomhuscykel inne. Det blev en Wahoo KICKR SNAP Bike Trainer som monteras pÄ den vanliga cykeln.

Typ av trainer

Wahoo har mÄnga olika trainers. Den jag valde Wahoo KICKR SNAP Bike Trainer, Àr den billigaste som ÀndÄ styrs av en app. Den gör detta med en rulle mot bakhjulet.

Jag tycker att ljudvolymen pÄ rullen och trainern Àr helt ok. Sett kommentarer pÄ nÀtet att en del tycker det vÀsnas.

Wahoo och andra tillverkare har flera olika modeller. En typ ersÀtter hela bakhjulet och dÄ fÄr man inga friktionsljud. Men priset Àr dÀrefter.

TrÀningsappar

Kickr Snap

Wahoo-appen behövs för att ladda ned programuppdateringar. Den kan Àven kalibrera sÄ motstÄndet blir rÀtt.

Det finns en mÀngd trÀningsappar pÄ App-store för iPhone/iPad och Android.
TrÀningsapparna brukar visa all data pÄ iPhone/iPad/TV. Appen styr motstÄndet. NÀr du cyklar i en uppförsbacke dÄ drar den Ät rullen mot dÀcket och det blir tyngre. Cyklar du i nedförsbacke blir det lÀtt.
Förut tittade jag pÄ TV eller lyssnade pÄ musik medan jag trÀnade pÄ motionscykeln. Nu med apparna Àr jag helt inne i cyklandet och tar i hÄrdare och trÀnar oftare. Jag tycker det Àr himla kul.

Appen Zwift

Appen Zwift visar en virtuell vÀrld och du kan se dig sjÀlv i olika vinklar. Zwift Àr en hÀrlig upplevelse med Zwift, Zwift companion och Zwift iPhone app.
Jag kommer att skriva mer om Zwift separat.
Du kan komma igÄng och fÄr nÄgra Km gratis. Sedan behöver du teckna abonnemang om du vill fortsÀtta.

Appen KinoMap

SadelklÀmma. Snabbt Àndra sadelns höjd

Med appen KinoMap kan du se film som löpare/cyklister lagt upp tillsammans med GPS-data. Du ser filmen och den rör sig i den takt du springer/cyklar.
NÀr det kommer en backe Àndrar den lutningen pÄ löpbandet som motsvarar backen. Den drar Ät motstÄndet pÄ cykeln som motsvarar backens lutning.
Du kan komma igÄng och fÄr nÄgra dagar gratis. Sedan behöver du teckna abonnemang om du vill fortsÀtta.
Jag kommer att skriva mer om KinoMap separat.

TrÀningsdÀck

Med Kickr Snap har du en spole som gÄr mot dÀcket. Om dÀcket har mönster dÄ lÄter det mer och du sliter ned mönstret.
DÄ Àr det bra att skaffa ett trÀningsdÀck. Jag pratade med XXL och de fixade en extra fÀlg med ett trÀningsdÀck. Nu kan jag byta hela bakhjulet nÀr vi ska ut i vÄr.

SadelklÀmma

BÄde Ulla och jag vill cykla. Det Àr hennes city-bike. Vi skaffade en sadelklÀmma sÄ det gÄr snabbt att Àndra sadelhöjden.

Pedaler med clips

Clips

Vi Àr vana frÄn spinningtrÀningen att cykla med clips pÄ pedalerna sÄ att skorna sitter fast. DÄ gÄr det att dra pedalerna uppÄt och fÄ mer kraft i cyklingen.
Vi har clips för inomhusbruk och sparade de platta pedalerna för utomhus dÄ vi ofta har vanliga skor.

Se pÄ TVn

Apparna Ă€r ganska smĂ„ pĂ„ telefonen eller plattan. För att fĂ„ upp dem pĂ„ TV:n gĂ„r det att anvĂ€nda Recension – Lightning till HDMI adapter.

One Reply to “Cykla inomhus 🚮”

Comments are closed.

Team Fakta