Lång tystnad igen

Det har hänt en hel del saker sedan sist jag uppdaterade den 25 september 2019.

Träning

Träningen går bättre. Jag har visserligen en förkylning just nu och jag har haft problem med foten sedan den 15e december då jag gjorde 32,4 Km på 3.00 timmar.

Innan den 15e fick jag in flera långa pass i lugnare takt.

Sulor

Jag har fått mina iläggsulor och gjort extra uppbyggnader själv. Nu fungerar det bra men jag måste vara försiktig så jag inte trampar av för hårt. Om senan ligger fel när jag trampar av då är det slutsprunget på 7-10 dagar.

Fotövningar

För att stärka upp foten har jag två övningar jag kör. Ena är att tänja vaden. Det för jag med en yoga-någonting. Ser ut som en grön mjuk tegelsten.
Andra övningen är att vicka foten i sidled och hålla emot med ett gummiband. Den finns förstås i fyra varianter. Dessa två övningar har hjälpt enormt.

Stakmaskinen

Det finns en ny maskin på gymmet. Stakmaskinen bygger på samma principer som roddmaskinen och kommer från Concept2 den med. Det är roligt att köra både rodd och stakmaskin. Jag började försiktigt med 20 minuter och ökade senare till 90 minuter. Efter 73 min kändes det som armarna ramlade av. Underbar träningsvärk i hela kroppen efter det. Nu är stakmaskinen en så viktig del i träningen att vi kollat på att köpa en hem.

Höstrusket marathon

Jag genomförde Höstrusket marathon den 2 november. Det var en underbart gråmulen och regnig tillställning. Skit samma för foten höll bra.
Halva på 2.09.58 placering 211.
Andra på 2.43.57 placering 200.
Totalt 4.53.55 tim. Supernöjd att det gick så bra.

Årets sista långpass

Den 22 december gjorde jag ett försök att genomföra Årets sista långpass. Gick upp i ottan och kom iväg. Efter 2 Km insåg jag att foten aldrig kommer att hålla. Ville inte bara vända så jag sprang Edsbergsrundan 7,19 Km 57.40 min. Ville inte heller komma undan så lätt så vi åkte till gymmet och jag körde stakmaskin motstånd 5 90 min 15680 meter. Armarna höll på att ramla av. Då satte jag mig på roddmaskinen och körde motstånd 5 60 min 11200 meter.

Hoppas kunna återkomma till Årets sista långpass lite senare när foten mår bättre.

Balathon 2020

I november när foten fungerade bra då ringde Janne och undrade om jag skulle med. Jag sa ja och nu ska jag springa Balaton 2020 i mars. Vi får se hur det går.
Gå har jag tränat på. Kan hålla 7,0 Km/tim i längre sträckor och 7,3 Km/tim i någon timma. Ska räkna på vad jag behöver göra för att klara snörena på loppet.

Sömn

För att bättra på sömnen så testade vi tyngdtäcken. Det fungerar riktigt bra för Ulla och Ingalill. Jag tycker det fungerar på mig också men jag borde valt ett 9 kilos istället för ett 11 kilos täcke.

Teater

Vi gillar teater och går på något varje höst/vår.
2019-09-28 En värsting till syster – Musikal jättebra.
2019-11-10 Häxorna i EastWik – Musikal jättebra.
2019-11-17 All shook up – Musikal jättebra.

Jobb

Jobbade min sista dag på Happy socks den 20e december. Det blev 9 månader. Jag kände att jag stagnerade i utvecklingen och att jag inte fick göra det jag var bra på. Nästa jobb startar den 13e januari på AktivBo.

Julledigt och hobbyprojekt

Jag har ledigt från den 21 december till den 12 januari. Har kunnat träna en massa, programmerat Javascript/PHP och studerat VUE.js

Infohub

Igår den 2020-01-01 var det 10 år sedan jag startade utvecklinen av Infohub. Skrev en artikel om det på
http://www.charzam.com/2020/01/02/infohub-10-ar/

IK Valla

Ännu ett hobbyprojekt. Skriver korta humoristiska berättelser om IK Valla.
Jobbat lite på det.

Fantomen

Fick plötsligt lite inspiration att sortera fantomentidningar och skapa listor vilka tidningar som saknas sedan 2004 då jag slutade samla. Köpte även två nummer av Fantomen och läste dem men då svalnade intresset när manus var så begränsat.

Pussel

Har lagt ett 500 bitars och håller på med ett 1000 bitars. Vi har gjort ett pysselbord som går att dra runt på hjul. Normalt står det under marsvinsbordet.
Det är kul att lägga pussel.

VUE.js

Gjort en mängd med exempel i VUE för att träna inför nya jobbet.
De är lanserade här:
https://github.com/peterlembke/vuejs-examples

Djuren

Marsvinet Blomma somnade in efter ett långt liv. Hon var lite dement i slutet och gillade att sitta i matskålen och bli handmatad. Hon blev 6 år gammal. Från den kullen har vi kvar Chilla och Eva. De är fortfarande i full fart.

Nu har vi kaninen Tina och marsvinsflocken Charlie, Corall, Cleo samt marsvinsflocken Eva, Chilla, Petra, Astrid, Rut. Två separata flockar.

Team Fakta