Styrketräning

Man training at the gym
Man training at the gym. Created by DALL-E

Kör styrketräning varje dag flera gånger om dagen. På vardagar kör jag 1 min varje halvtimma. Då blir det en rast från allt sittande och hjärnan får vila lite från programmeringsuppgifterna. Min kalender säger till när det är dags för rast. Ibland lyfter jag inte utan bara dricker mm och vilar hjärnan.

På helgerna kör jag ett pass på en timma eller mer. Brukar samtidigt titta på film och kör då bara överkropp. Igår tittade jag på Promised land. Den var väldigt bra.

När jag tränat så här ett tag och börjar bli sliten i musklerna, då är det dags för några vilodagar. Häftigt att se och känna när musklerna bygger upp sig och styrkan återkommer. Och efter en viloperiod klarar musklerna mer än de gjorde efter förra viloperioden.

Jag tränade för mycket i en period och fick ett jobbigt muskelfäste i axeln. Hade ökat vikterna och kört mer. Fick sänka vikterna mycket och avstå från en del övningar till det blev bra igen. Lärde mig hur viktigt det är att göra rätt teknik och lyfta lagom tungt, och lägga in viloperioder.

Team Fakta