Studier

På jobbet har jag ingen fast bokning vilken kund jag ska jobba med. Det är både bra och lite besvärligt samtidigt. Jag får olika uppgifter vartefter och det kan då vara hopp mellan olika kunder. Sedan är det luckor och då studerar jag Magento. Det varierar hur mycket jag kan studera. Vissa dagar är det noll eller 45 min. Andra dagar kan det vara tre timmar.

Jag studerar för att certifiera mig som ”Magento 2 Certified Professional Developer” precis som jag gjorde för Magento 1. Alla projektledare studerar istället för att ta certifikatet ”Magento 2 Certified Solution Specialist”. Det finns förberedande tester hos Swift otter så man kan få en föraning om hur bra man kan olika områden. Jag testade deras förberedande 58 frågor igår och fick 72% rätt på första försöket och 91% rätt på andra försöket. De siffrorna lär jag inte ha på mitt förberedande test som jag hoppas kunna ta idag.

För mig är det svårt att göra något vettigt som studier efter jobbet när jag kommer hem trött kl 18 och ska sova kl 21. Det är låg kvalité på den tiden. Då är det toppen att arbetsgivaren ger tid till studier. Nu har visserligen arbetsgivaren en väldig nytta av de kunskaper som vi alla bygger upp.

Träningen har inte kommit igång än efter förra veckans bakslag med foten. Jag skulle mycket väl kunna träna motionscykel eller lyfta vikter, göra balansträningar eller stretcha. Jag har alla de möjligheterna hemma. Men kl 18 blir det middag och en stund framför datorn istället.

Moppen går bra. Jag gillar att åka den till jobbet. Fördelen är att jag slipper överfulla bussar och T-banor med hostande och nysande människor, jag får lite bilkö på Sveavägen istället. Eftersom jag jobbar en dag hemma vi veckan blir det åtta resor med moppen i veckan. Det är 15 Km enkel resa och då 12 mil i veckan. Den ger ca fem mil på en liter bensin och tanken rymmer 4 liter. Den ska få lite omvårdnad.

Team Fakta