Testa banan för Stockholm Ultra

stockholmultraIkväll kl 18.00 var vi vid starten för Stockholm Ultra och följde med när banan skulle provlöpas. Loppet som går den 4 augusti om exakt fyra veckor.

Det var trevligt att träffa alla bekanta och springa tillsammans. Ulla stannade vid varvningen och fotograferade. Du kan se bilderna nedan.
Det var tre löpargrupper på 5, 6, 7 min/km. jag valde 6min/km. Det är en liten ändring på bansträckningen. Efter Kaknästornet har vi tidigare sprungit in höger vid huset, nu ska vi fortsätta en bit till och ta höger.

Se bilder, karta och höjddiagram…

Jag sprang och räknade backarna, delade in dem i backe klass 1, alla motlut, de kommer att kännas på andra halvan av loppet. Backe klass 2, motlut som kräver lite mer insats och blir svåra efter några mil. Klass 3, backar som kommer att bli tuffa redan från första varvet. Banan är kontrollmätt till drygt 7,9 Km. När vi sprungit 4 Km hade jag 7st ,2st ,4st klass 1,2,3 och tappade räkningen. Andra halvan har ytterligare ett par klass 3 backar. Hela loppet är 12 varv.

Det är bara att gilla läget och tuffa till sig.

Läs inbjudan här

Rune Larsson ger tips hur du bäst klarar ultralopp.

Den bana vi sprang idag
[google-map-v3 width=”640″ height=”640″ zoom=”14″ maptype=”OSM” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” kml=”https://teamfakta.se/wp-content/uploads/2013/07/Track_2013-07-07_185443.gpx” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

StockholmUltra-height

Team Fakta