e-scootern (Fredag)

Idag hämtade vi e-scootern från rull.se i Norrtälje. Den har varit inne på lagning. De fick byta datorn, controllern, bakdäcket, bakskärmen, bakbromsen och komplettera saknad plast. Nu är den pigg och kry. Bromsarna fungerar, den startar som den ska.

Vi måste förbereda inför att HSB ska fixa med allas balkonger så vi var tvugna att montera ned halva uteplatsen vi byggde förra året. Och för att kunna göra det var vi tvugna att plocka bort alla möbler, och för att kunna göra det fick vi tyvärr klippa ned alla klätterväxter. Nu är kortsidan tillgänglig för arbete.

Jag har fått smak på att lyfta vikter efter programmet om vardagsmotion. Kämpar på med tyngre vikter tills jag inte kan lyfta dem längre. Det är kul.

Jag tog en paus i programmerandet och hyrde filmen Tomb Raider med Alicia Vikander. Den var jättebra. Precis min typ av film.
Och som vanligt går jag efter en film in på IMDB för att läsa mer om filmen, skådespelarna, Alicia Vikander. Jamen hon är ju bosatt i vår favoritstad Lissabon, och gift med X-men (Magneto) skådespelaren Michael Fassbender. Tysk pappa och Irländsk mamma, bott i London. Jag undrar om han kan prata Tyska. Jomenvisst och det finns en Youtube-film där han pratar Tyska obehindrat. Alicia har varit med i många bra filmer, till exempel Ex Machina, Mannen från UNCLE. Men eftersom det är film har man ingen aning om vad som är datorgenererat och vad som är verklighet. Det fick mig osökt att tänka på filmaffischen för Pretty Woman från 1990 med Rickard Gere och Julia Roberts. Det påstods att Julia Roberts ben på den affischen egentligen är ett montage från någon annans ben. Hm, det här ska vi luska ut. De ser lika långa ut på bilden. Richard Gere är enligt IMDB 178 cm lång. Julia Roberts har klackar, kanske 5 cm höga. Och hon är 173 cm lång. Nähä, så enkelt var det inte… Men vad i hela friden håller jag på med? Jag skulle ta en paus och se en film för att sedan programmera vidare. Avbröt undersökningarna och började programmera igen.

Vi köpte Big Bang theory säsong 11 från SF Anytime och tittade på några avsnitt. Det är en underbar serie.
Klockan 20 gick vi en promenad. Det var fortfarande varmt ute. 4,9 Km 57.04 min. Vi har vår standardrunda.