Nynäshamn (Torsdag)

För en tid sedan såg vi reklam på bussarna att SL kortet kan ta dig till en massa orter, bland annat Nynäshamn. Jag nämnde för Ulla att man kan köpa rökt fisk där. Då blev det bestämt att vi på semestern skulle besöka Nynäshamn med SL kortets hjälp på semestern. Idag kom den dagen.
Vi åkte buss från Sjöberg till Danderyds sjukhus, åkte T-banan till centralen, gick nedåt till pendeltågen och satte oss i ett ganska varmt pendeltåg mot Nynäshamn. Det var precis så smidigt som SL sa att de skulle vara. Två saker de borde ha är en blipp så man kan aktivera sin biljett, och en automat där man kan köpa kylda drycker. Vi kom till Nynäshamn och gick ned till bodarna.

Vi pratade med Jonas Paulman som pratade om föreningen Barnens träd. Mycket intressant. Titta in på hemsidan.

Efter ett par varv gick vi till restaurangbåten. Jag åt en god dagens pasta. Ulla fick den bästa fiskplanka hon ätit någonsin.
Vi gick upp till kyrkan på höjden, men den var stängd för omfattande reparationer. Det vore kul att se hur det blev när den är färdigreparerad.
Vi kom ned till vattnet igen och följde ett blått sträck i gatan. Det är en inbyggd drift som löpare har. Sedan kom det ett grönt sträck som stack in bland bebyggelse så vi följde det istället och kom fram till kulturminnesmärkta hus med informationsskyltar och 120 år gamla bilder. Häftigt.
Det gröna sträcket slutade i stadskärnan bland alla butiker. Nynäshamn har allt man kan tänka sig. De senaste biofilmerna och direktsända framträdanden från Metropolitan. Alla butiker och restauranger och tjänster man behöver.

Vi vandrade ned till fiskebodarna och köpte rökt fisk, räkor, och åkte pendeltåget tillbaka hem. Det var en trevlig utflykt.

Lyfte vikter. Men inte mer än att jag var nöjd. Tog inte ut mig grundligt. Vill undvika träningsvärk. Men den här metoden kommer att få sig en törn efter att vi sett ett TV program…

Vi tittade på ett intressant TV-program ”Sanningen om vardagsmotion”. Jag har sett ett motionsprogram med samma programledare förut, men det här var helt nytt.
Det som fastnade hos mig var två saker. Intensitet är viktigare än kvantitet. Tunga vikter eller lätta vikter gör det samma så länge man jobbar sig helt slut, man blir lika stark. De som var med på testet föredrig tyngre vikter för det tog kortare tid. Jag vill nog se programmet igen innan det försvinner den 1 oktober.

På kvällen kl 22 gick vi ut på en promenad. Det var svalt och skönt. En befrielse från dagarnas hårda värme. Det blev 5,0 Km 57.46 min.

Team Fakta