Träningskort (Lördag)

Jag programmerade på morgonen. Det är underbart att vakna med en abstrakt idé och sedan omvandla den till kod. Ibland känns det som jag har tre hjärnor. Morgonhjärnan är abstrakt, lekfull, busig, nyfiken. Dagshjärnan är analytisk, eftertänksam, beräknande, logisk. Eftermiddagshjärnan är slö, långsam, avtrubbad, lättretlig. Jag har inte hört av eftermiddagshjärnan lika ofta nu på semestern som när jag jobbar.

Häromdagen såg vi ett TV-program om vardagsmotion. Bland annat fick en grupp otränade personer lyfta lätta vikter med ena sidan kroppen och tunga vikter med andra sidan kroppen. De skulle jobba på tills de inte kunde lyfta mer. De fick ingen obalans i kroppen, de blev lika starka i båda sidor. Alla föredrog de tyngre vikterna för det gick snabbare.

Vi åkte till Sundbyberg idag för att träna på Fitness24Seven. Jag tecknade ett årskort. Ulla och Kristina fick till spinningen. Jag körde ett pass i lokalen istället. Började med 5 minuter motionscykel så snabbt och hårt jag mäktade med. Fortsatte med löpning 5 min 13,5 Km/tim. Nu var jag rejält svetting och började lyfta vikter. Biceps 12 upprepningar tills jag inte klarade så många, gick ned på 6 upprepningar. Jobbade med biceps tills jag inte kunde lyfta 7 Kg hantlarna mer. Började då lyfta 5 Kg hantlar över huvudet. Högeraxeln som varit så svag av skadan kunde hänga med precis lika bra som vänster. Rörligeheten är inte den samma men styrkan är det inget fel på. Jobbade på med serier tills jag inte längre kunde få hanteln över huvudet.

Första veckan av semestern hade jag ont i ryggen. Andra veckan var det OK, och förra helgen i Skövde hade jag inga problem med ryggen. Lika bra att köra den idag. Gjorde 12 reps för ryggen men blev snabbt tvungen att gå ned till 6 reps. Kunde däremot göra många serier tills ryggmusklerna sa stopp. Fortsatte med bänkpress. Bara stången väger en hel del utan vikter. Gjorde 12 reps i en mängd serier tills jag inte vågade fortsätta eftersom jag inte hade full kontroll över armarna.

Jobbade sedan med att dra vikt mot mig. Samma där med 12 reps och sedan serier med 6 reps. Kunde ha 50 Kg på där. Till slut gick det inte att dra en gång till. Jobbade även med ryggen i en maskin. Där kunde jag jobba på ett bra tag men fick sluta när jag inte längre orkade sitta rätt. Fortsatte med tåhävningar, men här fortsatte jag inte tills det inte gick längre, slutade när det brann i vaderna.
Gjorde djupa knäböj med 12 reps i varje serie. Efter många serier var jag snurrig i huvudet och gediget genomtrött. Fick sitta på bänken ett tag och bara torka svett med en handduk.

När jag vilat blev det 5 min extremt på motionscykeln igen. Sedan roddapparat 5 min med max uttag. Och till sist nedjogg 5 min 12,0 Km/tim.
Det var ett underbart träningspass. Jag har sällan varit så här svettig och trött efter att ha lämnat gymmet och mestadels bara lyft lite vikter.

Vi tre gick till restaurangen Tre bröder i Sundbyberg. Vi har inte varit där förut. De har väldigt bra mat. Vi var mycket nöjda. Vi fick massor med kallt vatten medan vi väntade på maten.

På eftermiddagen tittade vi på Big Bang Theory säsong 11. Den går att köpa med svensk text på SF Anytime. Efter morden i Midsomer kl 22.30 gick vi ut på en nattpromenad 3,2 Km 36.17 min. Svalt och skönt.

Team Fakta