Varmt (Onsdag)

Vår ena kanin Abby-Marie är en stor dam med en yterst tät päls. Hon liknar nästan en Chincilla i pälsens täthet. Dessutom producerar hon mängder med hår som faller av i tussar varje dag. Jag samlar ibland ihop en näve med hår bara från henne. Vi plockar upp henne ibland och plockar bort löst hår, men det kommer bara mer och mer. Hon har ca 4 cm långa hårstrån utom på huvudet där hennes hjässhår är 10-12 cm långt. Hon har legat hela dagar ute på balkonen i skuggan nu när det varit så varmt. Hon vill inte röra sig mer än nöden kräver. Vi har ställt fram extra vatten och barnsäkra fläktar i golvnivå så att kaninerna får svalka. Ibland lägger hon sig nära en fläkt. På kvällen när det är svalt är det mer fart på henne.

Jobi däremot är smalare, har kortare hår och är mer aktiv, ja för att vara kanin alltså. De är väldigt duktiga på att vila/sova/chilla/spana och ibland bara stå på alla fyra och kasta sig på sida med en duns. Tina är den unge tösen. Hon är nyfiken och sprallig. Hon leker tills hon slocknar en stund, och upp igen.

Jag har uppgraderat min dators BIOS idag och uppgraderat till Ubuntu 18.04, Uppgraderat MacOS. Och därefter hade jag två datorer som inte gick att utveckla på. Får fixa det någon annan dag.
Ingalill var här idag. Ulla och Ingalill tar en dag per vecka då de handlar och sköter det praktiska. Ingalill kan då handla mat för hela veckan, gå på apoteket och så vidare.

Ulla och jag gick 5,0 Km på 55.55 min.