Lidingö ultra 50 Km 2014

Snart dags
Snart dags

Ulla fick stanna hemma och hosta idag. Jag mötte Annica JohanssonT-centralen, i Ropsten kom vi inte med fulla bussen och fick till slut en direktbuss till Lidingövallen. Dags för Lidingö ultra.
Där gick vi skilda vägar för att fixa med det vi behöver, det var ont om tid. Jag hämtade nummerlappen och lämnade väskan för att sedan se kön till väskeinlämningen. Pinsamt.
Var startklar sex minuter innan start. Träffade flera bekanta människor och vi pratade in startskottet.

Det var lite trögt att springa. Benen stretade emot, jag sprang lugnt på 5.45 min/km och bromsade när jag var nere på 5.18 min/km. Det är inte ofta jag springer loppet själv och tänkte att 5 timmar inte är omöjligt. Magen var illa redan innan start och benen var jobbiga redan i första backen och jag flåsade för en så liten ansträngning. Efter 12 Km gick det dåligt och vid 20 Km hade jag problem att hålla mig under 6 min/km, tappade den marginal jag hade på 5 timmar.

Äntligen framme vid Lidingövallen 26 Km. Gjorde en nystart och fixade med det mesta. Pulsen gick ned och det var väldigt tungt att komma igång igen. Höll 7.15 min/km tills 5.30 tim löparen kom ifatt mig och jag kunde slå följe. Nu gick det lättare när jag fick draghjälp fram till Rönneberga kursgård. Gjorde en paus där och fortsatte sedan ensam. Åter igen var det knapp styrfart. Fotograferade fåren och lammen och kämpade mig upp för en backe, då kom Annika Grönberg ikapp. Vi började prata och fortsatte prata hela vägen i mål.

Annika Grönberg
Annika Grönberg

Loppet blev betydligt lättare och roligare nu. Vi sprang tillsammans i ca 22-23 Km ända till mål. Eftersom Annika slog längdrekord efter 43 Km så var vi ett par löpare som gjorde vågen. Det är tradition. Jag fick tips om Öppet fjäll 43 Km den 2 augusti. Den låter riktigt kul. Nu ser jag att det är veckan innan Stockholm Ultra.
Annika kunde springa hela vägen in i mål och spurtade till och med om en löpare inne på Lidingövallen. 5.36.07 timmar 50 Km. Längdrekord, pers, banrekord, årsbästa på distansen. Grattis.

Min klubbkompis Annica hade inte någon bra dag. När man är som bäst tränad är man också närmast en skada. Hon fick en varning i vaden och bröt efter 10 Km. Hade hon fortsatt hade något gått sönder. Det är många tävlingar i maj och inte läge för skador som förstör uppladdningen.

Åkte buss hem med Bernt Hedlund och Kjell Kvarfordt. Skaffade en stor middag på McDonalds till Ulla och mig.

Tack 5.30 tim killen, du fick fart på mig igen. Tack Annika för trevlig pratstund. Förlåt mig kön till väskeinlämningen.
Det var kul att träffa alla löparbekanta och prata lite löpning. Inspirerande.

Lidingoloppet Ultramarathon hemsida
Lidingoloppet Ultramarathon på Facebook
Funbeat: Allmän diskussion om åters lopp
Funbeat: Tävlingsrapporter
Artikel Runners World

Här har du anmälan till 2015 och vad det kostar 2014 och 2015
OBS: Anmäl dig innan Juli för att få lägsta pris till 2015.

Och nu har det gått ett par dagar och jag har hunnit reflektera över loppet 2014.

Team Fakta