Spännande tider

magento Har kommit igång bra med Magento 2.1.2. Magento är det e-handelsystem vi jobbar med, och 2an är den nya helt omarbetade versionen.
Det är mycket att lära sig. Systemet är inte helt konsekvent och det tar mycket tid att utveckla. Men med tiden ska vi kunna kapa tider och återanvända kod. Det är kul att vara i frontlinjen och vara med och påverka processen.

Jag är även med i QA processgruppen. Vi tar fram riktlinjer för Quality Assurance (Kvalitetssäkring), metoder och processer för att höja kvalitén på det vi producerar.
QA genomsyrar allt. Programkod och tester är bara en del av processen. Samtidigt måste man vara pragmatisk och inte skapa en tunggrott regelverk som hämmar innovation och lättrörlighet.

qaOch jag är delbitvis ute hos kund och programmerar på plats. Det ställer extra krav på mig att kunna fungera i en annan miljö och företagskultur, men samtidigt ställer jag krav för att kunna arbeta effektivt.

Jag har jour denna vecka och ska dygnet runt inom en timma vara igång och lösa akuta problem för de kunder som tecknat jouravtal. Det är sällan det är några incidenter.

Efter 6 timmars i Oxelösund förra helgen har jag mest tagit det lugnt. Satsat tiden på mitt hobbyprojekt som går framåt med stormsteg. För ett tag sedan höll jag ett föredrag om mitt projekt för mina arbetskamrater och berättade om hur det fungerar och vad syftet är. Det var kul att kunna visa för andra vad jag jobbat med privat de senaste 6-7 åren.

odengatan-sveavägen
Odengatan (se backen längst bort) ca 1920. Här springer vi på Stockholm marathon. Odengatan är korsad av Sveavägen.

Idag joggade jag från Norr mälarstrand till Danderyds sjukhus. Det blev 8,3 Km 51 min. Alldeles lagom mycket. Där tog jag bussen de sista 6 Km hem till Sjöberg.
Den där biten mellan Mörby centrum och hem har jag gått/joggat/sprungit alldeles för många gånger de senaste 25 åren så det är skönt att slippa den. Bussen fungerade bra.

Vi har tittat på varenda avsnitt av Big Bang Theory som getts ut på DVD. Nu är det ett år tills säsong 10 kommer på DVD. Under tiden ska vi försöka med att titta på NCIS säsong 1-3. Den serien är kul med Abby och Gibbs.

Marsvinen har fått en mängd nya hållare för hö så maten är utspridd på de två stora lådorna där de är. Trots detta är det ett masvin i ena och tre i andra + Matilda som kutar runt till alla ställen där det finns mat. De kan springa mellan lådorna men bara Matilda utnyttjar det. De är 3 år gamla, kanske de blivit slöa och bekväma. De har allt inom räckhåll. Om man placerade olika mat i olika ändar av buren så kanske de rör på sig, eller låter bli att dricka för att det är jobbigt att gå dit bort. Ska fundera på aktiviteter så det blir lite fart på dom.

Vår kanin sedan i lördags har installerat sig bra. Han heter Jobi (Sturup) och är en riktig hoppare. Trots att han är så liten kan man utan problem hoppa över 50 cm hinder där han inte ser vad som är bakom, och hoppa upp på 70 cm platåer där han landar. Han springer fram och tillbaka och gör ibland klippsteg i luften bara för att det är kul. Han kutar efter oss, nosar och tittar vad vi gör. Han är riktigt kul att ha omkring sig.

Namnet Jobi har vi haft i bakhuvudet länge. Det skulle varit för vår framtida hund som vi inte kan ha. Mellannamnet Sturup kom av att Jobi har öronen ut och vispar runt som en propeller på pallet. Det finns en sketch ”Busiga Benke” med Lasse Berghagen: Propeller på pallet och allt – tror du det är Sturup det här.

Snart är det Vintermarathon den 5 november. Tänkte ha några kilometer i benen tills dess så det blir en lika trevlig resa som i Tallin (3.50 tim) för några veckor sedan.

Team Fakta