Långpassdag

Lika sliten från start till mål
Lika sliten från start till mål

Ibland är det skönt att få springa tills man är nöjd. Idag tog jag ett sådant tillfälle. Visste i grova drag vilken rutt jag ville springa, att det skulle bli hela dagen och att jag ville springa tills det kändes nog.

Började med proviantering i Brommaplan. Nötkräm, Lakrisal, Kexchoklad och MER. Det var spännande i början med nya stigar. Jag utforskade vägarna mellan Alvik, längs tvärbanan till Nynäsvägen. Livet leker, bra väder, jag är i bra form och utvilad.

I Skogås blev det en korv med bröd och påfyllnad av dricka. Såg ett sött syskonpar där den lille killen höll lillsyrran i handen när han skulle beställa mat till dem båda.
Jag sprang marginellt med fel och kunde runda Drevviken i Haninge. En bit in i skogen finns ett stort radhusområde med en skola/förskola. Utanpå skolväggen finns skyltar med uppsamlingsställen utifall skolan skulle brinna.

Fotbollsplanen nära mamma och pappa. Här har det kickats mycket boll.
Fotbollsplanen nära mamma och pappa. Här har det kickats mycket boll.

Nu siktade jag mot Gudö hem till mamma och pappa. Syrran och mamma var hemma. Jag fick en hembakad bulle och fyllde på vattenflaskorna. Mamma ville bjuda på all möjlig mat men jag kan inte äta så mycket när jag springer.

Passerade Kumla skola och fritidsgården Kringlan. Nu ville jag till Älta men jag ville inte ta omvägen mot Tyresö centrum. Höll mig på skogsstigar i Skrubba men tvingades till slut ut på vägen.
Plötsligt fick jag upp trevliga barndomsminnen från landstället på Värmdö. Det luktade som från de förseglade tunnorna långt från boningshuset. Men i det här fallet var det ett ruttet rådjur som låg i diket.

Fåren och Nackamasterna. Närmar mig Hellasgården och Stockholm
Fåren och Nackamasterna. Närmar mig Hellasgården och Stockholm

Kom till Älta och hade sparat en 2Km tråkig omväg. Nu siktade jag mot Hellasgården och Sickla. Det är längre än man först tror. Den här vägen är populär bland de som åker rullskidor och jag träffade på en sådan utövare. I Sickla lirkade jag mig till stället där tvärbanan slutar och fortsatte mot Slussen.

I gamla stan finns en pressbyrå där det blev smörgås och mer dricka. Mackan gjorde sitt och jag piggnade till lagom till ösregnet. Foppatofflorna var lite hala på Strandvägen men också sköna att ha i pölarna.
Valhallavägen var lång och seg. Jag kortade av den genom att springa genom KTH och ut vid Universitetet.
Där var det en kille som nickade igenkännande. Han hade nog varit i samma situation som jag är i nu.

Nu går det inte snabbt runt Brunnsviken och vidare in i Sundbyberg och hem till Brommaplan. Jag hade velat få med Edsviken också men det fick räcka med dagens skörd av Km. Nu är jag nöjd.

Kommentarer

– Ser bra ut men ta ut stegen lite mer!
Fick det tipset av en korpulent man på väg till Ålandsbåten efter att jag sprungit 6.40 timmar och hade 3.20 timmar kvar.

Väder

Enligt yr.no skulle det vara mestadels inget regn hela dagen. Jag tog med en poncho.
Den behövdes efter 7 timmar då regnet vräkte ned en stund och för efterföljande duggregn.
Efter en timma var det lugnt igen.

Packning

Ryggsäck – Ultimate direction, regnponcho, telefon med Spotify, kexchoklad, nötkräm, lakrisal. Två Garminklockor utifall ena skulle få slut på batteri.
Något jag aldrig behövde använda var: Alcogel, papper, strumpor, armens hudsalva, sårtejp, allergipiller, smärtstillare, kompresser.

Musik

Musiken kommer från Spotyfy, se spellistan.
En mixad blandning med allt från soft till metal, klassiskt till klassisk rock och pop. En gnutta raggeae med 80-tals syntpop. Och allt väg upp av svenska artister med härliga stämmor.

Rutt

Dagens rutt började vid Brommaplan, längs tvärbanan till en bit efter Globen, Skogås, rundade Drevviken i Haninge, genom Tyresö till Älta.
Sedan Hellasgården, Sickla, Slussen, Strandvägen, Valhallavägen, Drottning Kristinas väg genom KTH.
Rundade Brunnsviken, sprang mellan Råstasjön och Lötsjön till Marabouparken, längs flygfältet till Lillsjön.
Avslutade mot Brommaplan och in i koloniområdet.

20160804-Karta
Sträckan jag sprang 2016-08-04 torsdag.

Kommuner

Jag var inne i några kommuner idag.
Stockholm, Huddinge, Haninge, Tyresö, Nacka, Solna, Sundbyberg.

Data

Datum: 2016-08-04 Torsdag
Sträcka: 75,0 Km (Uppmätt med GPS, Garmin Forerunner 310XT)
Tid: 10:02:53 timmar. Exklusive matpauser i Skogås, Gudö, Älta, Gamla stan
Höjdökning/minskning: 674 m – ganska platt.
Årslängdrekord: I år har jag sprungit en långis innan, Silverleden 64 Km. Det blir ändring på det i december på 12 timmars.
[table colwidth=”40″ colalign=”right|right|right|right|” file=”https://teamfakta.se/wp-content/uploads/2016/08/20160804-Tider.csv”][/table]

Bilder

Tog lite bilder från dagens övning.

Det var det. Får se när det bjuds på en heldagslöpning nästa gång.

 

Team Fakta