Fredagssimning

Idag hämtade Therese mig på kollo och vi åkte till Huvudsta allé och badet där. Therese skulle lära mig hur man crawlar. Det var många år sedan jag simmade sist. Det är massor med saker att tänka på. Hur kroppen ska ligga i vattnet, hur benen ska röra sig, armrörelserna, hur händerna ska kupa sig, hur fingertopparna ska nudda vattenytan.

Vi tränade varje moment för sig. Låg och flöt med ansiktet nedåt, hakan mot kroppen. Började med bensparkar och såg på botten att jag inte rörde mig ur fläcken.
Fick i alla fall ihop rörelserna hjälpligt och kunde ta mig framåt en halv basäng. Men det finns ett steg som krånglar till allting – ANDAS.

Man ska konstant andas ut luft och vid tredje armtaget ska man luta ansiktet så munnen kommer ovanför ytan, så snappar man in mera syre. Jag snappade in syre uppblandat med klorerat poolvatten.
Det var bara att nöta på. Kör man regelbundet i några år så blir man kanske skaplig på detta. Det är svårt.

Resten av dagen blev det studier i Magento 2. Jag ska lära mig allt om Magento 2 men fokus får vara på en sak i taget. Det är kul att utforska.

Ingalill är sjuk. Vi har åkt in till Danderyds sjukhus akuten och spenderat eftermiddagen och sena kvällen här. När Ingalill stabiliserats och hamnat under tillsyn så avvek vi för att äta och sova några timmar.

Team Fakta