Lördagsbestyr

Jag är dammig. Det är tjockt med bakterier i näsan, lite huvudvärk, känner mig obekväm med mig själv.
– Jamen sätt dig på cykeln då!
Ulla vet råd och hon vet att humöret och välbefinnandet blir bättre om man rör på sig.
Jag hoppade upp på cykeln och började trampa på lätt motstånd för att bli svettig.

Tittade på NetFlix och filmen ”Barefoot”. Den handlar om ett svin som spelar upp alla pengar och tar med en psykpatient till sina föräldrar och säger att det är hans flickvän för att de ska ge honom pengar. När planen inte fungerar snor han pappas bil och dumpar henne på en busstation för att sedan försöka sälja bilen. Det ska tydligen vara en komedi, jag kunde inte se mer av eländet. Om jag tittar mer så blir han säkert plötsligt snäll och ångerfull, trevlig och charmig. Det är inte humor, det är science fiction.

Bytte till tönt-humor, det kan väl inte gå fel. ”Date Movie” med Alyson Hannigan (How I met your mother). De var glada i filmen så de firade med att misshandla en uteliggare. Jamen vad ända in i h-e, är det en komedi? Skitfilm, jag kunde inte se mer elände. Åldersgräns 7 år.

För att återställa tron på film igen så tittade jag på 200-årsmannen (igen) med Robin Williams. En av de bästa filmer jag sett. Där finns allt. Humor, drama, kärlek, vänskap, insikter, tänkvärt och mycket mer utan att någon är ond eller dum. Den filmen ställer värdemätarna på rätt kurs i huvudet.

Efter 40 min cykel känner jag mig inte fräsch men i alla fall mindre dammig. Huvudvärken är borta och det känns att jag är på rätt spår.

Vi var på Kollo för att ta ned tältduken på växthuset. Med minusgrader var det en omöjlig uppgift. Om vi petar på duken så går den sönder. Vi måste hitta en dag med värmegrader istället. Vi fixade med andra saker på kollo istället.

Ingalill, mamma och pappa kom över till lägenheten. Jag har fixat pappas Windows-dator så han fick tillbaka den och jag fick tillbaka lånedatorn. Pappa var tidigare ointresserad av datorer men nu är datorn viktig.

Jag fixade även syrrans dator. Den hade pajat efter en Windowsuppdatering som gått fel. Återställningsskivorna var skadade. Garmin synkprogrammet finns inte för Ubuntu så det var tvunget att installera Windows igen. Nu behöver en licens köpas in för Windows 10 Home. Nyare Garmin-GPSer synkar via telefonen så där behövs inget på datorn.

På kvällen började jag programmera på mitt evighetsprojekt. Att jobba på projektet är som att läsa en bokserie man tycker om. Det är meditation.

Team Fakta