Löpning och bussbåten

DSC_0911Började dagen med att jogga till syrran. 3,9 Km 24.34 min. Det är superhett ute och klockan är bara halv nio. jag och syrran åker till Ursvik och springer milen. Det är lite skugga där och svalare. Backarna är tuffa och Therese har problem med dem, men hon kämpar på, och på raksträckorna går det fort. 10 Km 1.01.33 tim. En bra start. Hon har inte sprungit på väldigt länge. Hon har istället fokuserat på tuffa pass på gymmet och simmat i mängder. Några gånger till med löpning och svalare väder så kommer det att kännas lätt igen att springa.

Ulla var ute på en löpar-PokemoGo-jakt och gjorde 17,2 Km 2.52 timmar. Det var längdrekord i år på träning. Extremt varmt men det blev långt ändå för hon fick så bra Pokemons. Rundan gick till Sundbyberg med omnejd.

Kl 12.40 var Therese på kollo och vi tre åkte in till stan och operan för att åka Ocean bus. Det är en buss som även klarar att åka på vattnet. När vi väntade på bussen kom ovädret med åska och ösregn. Therese visade ett klipp från Medborgarplatsen där det forsade in vatten i T-banan. Det varade inte länge, snart var det fint igen.

Bussen kom och vi var ett 40-tal passagerare som bokat plats. Vi blev guidade runt Stockholm och fick reda på en hel del kul fakta. Vid Kjällhagens värdshus tog bussen fart och plaskade ut i vattnet. Nu var vi en båt och chaufför bytte mössa till skepparmössan. Visst har vi alla sett vyerna från kajerna runt Stockholm men att sitta i en båt ger en ny dimension till det hela. Det blev lite spännande när det såg ut som vi åkte in framför nosen på stora Cindirella, men det var gott om plats.
Jag kan rekommendera Ocean bus, det är en kul upplevelse och du får reda på en hel del kul om Stockholm.

Therese visade en bra restaurang på Drottninggatan där vi åt. Vi köpte stora mjukglassar innan vi vandrade till Riddarholmen och Gamla stans T-bana innan vi åkte hem.

På eftermiddagen har vi bara försök överleva i värmen. Kall dusch hjälper för stunden. Det är svalare ute än inne och marsvinen vill vara kvar i sin stora 6m2 utebur där det är svalt, och de skulle säkert klara natten utan problem men det skulle inte vi när vi vet att de kanske behöver något. Vi tog in dem för säkerhets skull.

Team Fakta