Loppis

DSC_0895Vi har samlat en hög i källaren med saker som skulle kunna användas igen. Nu var det dags att sälja sakerna på loppis i Skarpnäcks koloniområde där mamma har stuga och har hyrt ett bord. Vi kom med fyra flyttlådor fyllda med prylar.

Det var bra ruljans. Syrran och Ulla var på och sålde bra. Efter en timma avtog trycket, efter ytterligare en timma var det tunt och vi packade ihop de få saker som var kvar. Vi hade en flyttlåda kvar.

Böcker var omöjligt att sälja och de var svåra att ge bort. Gamla exemplar i gott skick av ”Min skattkammare”, det är en illusion att de har ett värde. Inte ens de som sa att de hade ett värde ville ha dem gratis. Vi hade även tio talböcker med svenska kända författare, men fick bara två sålda för 10kr styck. Man vill inte ha prylar hemma. Film, böcker, musik och mycket annat finns på nätet och tar ingen plats hemma.

Det som gick bra var motordrivna verktyg, en del leksaker, enstaka prydnadsföremål och nyttoföremål. Totalt fick vi in 630 kr och hade en flyttkartong kvar med osäljbara saker.

Den bästa försäljningen var bara på 20 kr, påsen med alla mina bilar från barndomen. Det var en liten kille som kramade om min Volvo 244 och vägrade släppa. När han insåg att han dessutom fick Volvo kombi och alla andra bilar i påsen då blev han helt ställd och sedan jätteglad.

Efter dagens värv bjöd mamma och pappa på nyrökt abborre i mängder till middag. Det är väldigt gott. Pappa röker dem i grillen.

Det blev ingen promenad på eftermiddagen. All denna promenad har satt sig i lårmusklerna och vristerna så jag behöver vila till imorgon.