TSM – Backträning

-7 grader, hualigen. Ulla har svårt att andas när hon promenerar när det närmar sig 0 grader, idag är det backträning med TSM. Jag har snora men vill vara med ändå. Vi är med i 5:00 timmarsgruppen båda två idag.

Ulla tog en Ventolinpuff innan vi åkte och ytterligare en innan träningen. Hon kunde hänga med bra på uppvärmningen. Sedan blev det 4 st 60 sek backe, 4 st 40 sek backe och 4 st 20 sek backe med stegrande tempo. Ulla tappade aldrig kontrollen över andningen. Helt fantastiskt. På väg tillbaka kom vi lite efter men Ulla kunde med lätthet springa i 5.58min/km tempo för att komma i kapp. Vi gör styrke-, balans, och tänjövningar inne på Stadion.

Ulla dansar och sjunger inne på Stadion och på väg hem. Hon är så lycklig att det fungerar, hon kan andas under ansträngning. Ventolin är grejen + dagliga doser av astmamedicin. Vi skjutsade hem Kjell. På vägen hem bokade vi bil på OKQ8 för Årets första långpass den 2 januari.

Nu har vi varm mat i magen och Ulla har rullat ihop sig för att sova. Innan hon somnade sjöng hon en lite stump. Det är så underbart att kunna vara med på backträning, dessutom i minusgrader.

Jag hade också ett kul pass. Träffade en kille som också jobbar med Magentoplattformen så vi pratade om den. Jag kunde fokusera idag på löpteknik och behövde inte ta ut mig i backarna. Det var mycket kul att träna med 5.00 tim gruppen, jag är så nöjd att det gick att springa. Nästa vecka är jag tillbaka till min grupp igen. Men det var bra mysigt i 5.00 gruppen.

Nu hör jag det sjungas igen – Ulla har vaknat.

Team Fakta