Slut på veckan

Det var 5 timmars halvdag idag, men det blev 6,5 timmar. Trots allt var det dagsljus när jag småjoggade mot T-banan. Kom nästan ända fram till T-banan när ordet ”Mespropp” dök upp i huvudet. Vände och sprang tillbaka till jobbet, bytte om till löparkläder och sprang från Kungsholmstorg, rundade Observatorielunden, Naturhistoriska muséet, Mörby centrum, Sjöberg centrum där Ulla precis hade kommit och väntade på mig.
14,8 Km 1.29 tim. Stannade ett par gånger på vägen, bland annat för att titta till en farbror som satt vid sin kolonilott och såg avsvimmad ut, men han sov tungt.

Vi handlade mat och hämtade ut alla NEXA strömbrytare. Nu är de flesta lamporna i hemmet styrda från en centralenhet (Telldus NET) som är programmerbar. Nu går det att tända och släcka enskilda lampor eller grupper av lampor med telefonen, webbsida, fjärrkontroll och med händelser eller klockan. Jag ska sätta upp två rörelsedetektorer också.
En ska tända upp lampor när man rör sig i hallen, om klockan är inom ett intervall och det är mörkt ute. En annan ska tända nattbelysning i några minuter om man rör sig på natten.

Jag har bytt telefon. Det blev en vattentät Sony Xperia Z3+. Den är snabb (8 kärnor, 2.5GHz) som bara den och jag kan få in alla program jag vill ha (32Gb internt). Stor skärm, lagom för mina stora händer. Vilsamt för ögonen.

Nu har vi haft giboxen.se till lunch och middag den här veckan. Det är oerhärt bekvämt att bara ta fram ett par formar ur frysen och värma upp i micron. Det ser ut att vara lite mat, och det är det också, men jag blir mätt och det är gott. Har ingen aning om ifall min vikt har gått ned, men magens omfång har minskat. Nu njöt vi av glass och glögg idag framför TVn.

Jobbet har en ny hemsida!
Det går bra på jobbet tror jag. Jag lär mig hela tiden nya saker och hoppas att de är nöjda så här långt. Jag blir mer självgående för varje dag men saknar en del dokumentation. En del information kan vara detaljerat och utförligt nedskriven, och annat saknas helt. Jag har märkt att de flesta arbetsplatser har en muntlig tradition. Fragment och generaliseringar av den ursprungliga informationen förs över muntligen från person till person när den efterfrågas. När en person är frånvarande så stannar projektet.

Det tog sin tid att bli bra i baken efter söndagens styrkepass. Gångna veckan har inte gett mer än en morgonlöp till jobbet och en eftermiddagslöp hem. Ca 23 Km totalt och långsammare än de 5.20 min/km som TSM gruppen på 3.30 ska springa i. Jag får daska upp mitt tempo om jag ska vara kvar i gruppen.

Team Fakta