Certifieringsdag

magentoCertrifiedDeveloperJag har bokat certifieringsskrivning i Solna centrum kl 8 idag. ”Magento Developer”.
Vi har varit en liten grupp under ledning av Björn som studerat detaljerna i Magento och gått igenom hundra scenarios, grävt i sourcekoden och diskuterat. Vi har mötts en gång i veckan och diskuterar då de svar vi letat fram enskilt. Det har varit mycket lärorikt och kul. Idag är det alltså upp till bevis.

Frågorna var lömska men jag var förberedd. När vi studerade så nöjde sig inte Björn med att vi hade det rätta svaret, vi måste också visa hur vi kom fram till det och varför det inte kan vara något annat svar.
Jag behövde 37 poäng av 60, det blev 48 poäng och jag klarade testet.

Vi har haft workshop idag för att använda Vagrant (Virtuell box). Det var inspirerande.

Benen är lite piggare idag. Vilar jag fram till lördag så ska det bli fart på dem igen.

Team Fakta