Stadion marathon 2015

10402967_10203250882263094_8056191978690738242_nIdag lördag ordnade Team Skavsåret & Team Ultrasweden en marathon vid Sofia porten Stockholm Stadion. Start kl 10.00 och maxtid 5.30 tim.

Samtidigt går även en halvmarathon och nyttför i år en 10 Km.
Har du sett TV-programmet ”Svett och Etikett”? TV-teamet behövde ett 10Km-lopp så Reima lade till det.

Nummerlappsutdelning inne på Stadion under läktaren på kortsidan.
Starten går inne på Stadion men sedan är resten av loppet och målet utanför Stadion. Vi springer en 1500-metersslinga. Marathonlöparna springer 28 varv.

Ulla Lembke ska gå en halvmarathon idag. Knät är svullet men hon ska testa i alla fall. Det är lite kallt för Ullas andning att springa.
Kristina Sörensen ska springa en halvmarathon. Det ska även Jennifer Johansson och Annica Johansson göra. Ann-Marie springer 10 Km idag.

Jag har varma kläder på mig. Heltäckande fordrad turkos dräkt, mössa, arméns skarf och funktionsvantar. Dräkten är från början av 90-talet. Varm men inte så praktisk.

Det är en värmegrad i luften och snöfritt på marken. Inne på Stadion är det lite snö och halt i kurvan när vi ger oss iväg. Jag tycker det går väldigt bra att springa. benen känns lätta och tar inte emot. Alla tänjövningar jag gjorde igår har gjort effekt.

När vi kommer ut från Stadion springer vi Drottning Sofias väg, Träskportsvägen, Södra Fiskartorpsvägen, runda skylten med hästsportsanläggning i höjd med andra infarten. Samma väg tillbaka och varvning vid Sofiaporten.

På utvägen är det först uppför, platt en bit och sedan nedför en lång bit innan man vänder och får den mustiga uppförslutningen tillbaka.

Det rullar inte av sig själv idag. Jag får fokusera på att hålla farten uppe första milen. Kläderna är blöta, understället börjar hasa ned och byxorna lika så. Får korrigera.

Det blir mycket hejande eftersom alla löpare möter varandra. Skönt att få uppmuntrande ord och ge sådana tillbaka.

Jag håller mig till coca cola. Vill inte äta godis eftersom jag slutat med det. Det går lite lättare att springa nu men jag har sänkt farten till 5.30 min/km. halvmaran på 1.57 tim. Därefter går det inte att hålla farten.

Någonstans 3 tim / 3 mil springer jag i 5.45 min/km när det tar slut på bränsle. Båda baksida ben har dragit ihop sig. Jag måste gå till varvningen för att få i mig energi. Går en bit till, stannar för att fixa kläderna och tänja baksidorna.

När jag ska börja jogga har höger knä låst sig. Knät är blött och kallt. Jag tar på mig alla kläder jag har och försöker gå så smärtfritt som möjligt. Efter några hundra meter går det att jogga sakta.

Ett varv senare kan jag jogga igen men är allmänt trött. Krafterna kommer sakta tillbaka och det går att avsluta de sista 9 Km ganska OK runt 6.30-7.30 min/km.

Jag fick ihop en mara idag. Det blev 4.16.51 tim i sluttid.
Kristina fixade halvmaran, 2.06.22 tim.
Ulla, Annica och Jennifer gjorde en gemensam insats och klarade halvmaran på 3.16.03 tim.

Ullas knä klarade sig ganska bra. Det blev inte bättre av att springa men Ulla fick röra på sig och mår därmed allmänt bättre.

Teamet runt ”Svett och Etikett” filmade medan Kalle Zackari sprang 10Km, coachad av Mustafa Mohammed. Vad kul att det blir en ny omgång av TV-serien. De som sänts är toppen.

Inbjudan
Resultat 2015

Team Fakta