Kattmat.

I dag har vi hämtat kattmat. Ja, nu har ju inte Peter och jag gått och skaffat katt, fast jag skulle inte ha något emot att ha en eller ett par pälsbollar. Nej, det var så att Ove hade fått veta genom en bekant att han kunde få torrfoder till katter, och eftersom han har tre småtroll var det ju perfekt. Fast det visade sig vara lite mycket av det goda, närmare bestämt 53 kilo. Visserligen håller torrfoder länge men 53 kilo är i alla fall i mesta laget. Han behöll 10 kilo, det skulle räcka ett bra tag. Så vad göra med resten? Jo, jag är fadder för Åkeshovs Kattstall och där går det åt mängder med mat. Vi åkte dit och frågade om dom ville ha dom ca 40 kilo som var kvar. Dom såg lite snopna ut men vill absolut ha alltihop.

Jag är rädd för att dom kommer att få in en och annan katt som inte ”passar” nu till jul och julresor både inom och utomlands. Det är för lätt och billigt att skaffa katt och sedan när det blir obekvämt dumpas dom i bästa fall på ett katthem och i värsta fall på gatan. En katt klarar sig ju alltid, dom är ju ett vilddjur i tam förklädnad. Dumheter, dom klarar sig inte alls, utan svälter sakta ihjäl, om dom inte hinner bli överkörda innan.

Ove och Annicas småtroll hade turen att få ett underbart hem, vilket inte är alla förunnat. Tänk om det fanns fler som dom, då skulle jag vilja vara katt.

Team Fakta