Fredagsjobb

Hade löparkläderna på mig men det kändes inte rätt med rinnande näsa, lätt huvudvärk och lite känningar i musklerna sedan senaste passet. Åkte T-banan till jobbet istället.
Började dagen med att släppa den kod teamet arbetat på sedan förra releasen. Eftersom vi är noga med kvalitén så blev det inga bekymmer på handelsplatsen. De nya funktionerna bara fungerade direkt.

Jobbade större delen av dagen med att assistera ett av teamen i england. Det är lite lättare för mig eftersom jag byggt en del av systemen som de arbetar med. Efter en timma hade vi löst ett par saker och hade en handlingsplan för fyra saker. Jag tog mig an att debugga ett problem och skapade en patch (lagning).

Nästa vecka tappar vi en inlånad frontendutvecklare men får tillbaka vår ordinarie som varit föräldraledig ett par veckor. Vi tappar vår QA (quality assurance (testare)) som går på semester men vi får hjälp av två andra QA istället. Så idag har det varit överlämningar och uppstädning för att inte lämna någon uppgift i limbo.

Hade planen klar vad jag skulle göra på mitt projekt när jag kom hem, men det är ofelbart att tröttheten kickar in på eftermiddagen. Det går att framhärda och skriva kod ändå men kvalitén är ofta skral och allt tar mycket längre tid när hjärnan går på sparlåga.

Vi följer julkalendern på kvällarna. Det är mest en massa spring. Men vi tittar vidare. Än så länge är serien inte kopplad till julen men den har inte heller kört i diket.

Team Fakta