Tränat på gym

Igår lördag tränade vi ingenting men vi gjorde något annat spännande.
Vi ska åka till Connamara international marathon.

Annica kollade upp alla detaljer med hotellet. Bäst och billigast är att bo i Galway och flyget är bäst till Dublin och sedan tåg.
Vi har fixat allt utom tåg nu. Tyvärr hänger inte Ove och Annica med. Kristina däremot är med. Vad kul.
Ulla och Kristina springer marathon och jag springer ultran på 63 Km. Det finns även en halvmara och en full marathon walk.
Det ser fantastiskt ut på bilderna, landskapet ser häftigt ut. Och det finns mycket att göra i Galway.

Vi har planerat uteburen på kollo för marsvinen. Det kommer att bli en väldigt stor voljär, jag gissar på 5-6 kvadrat för sex marsvin.

De kommer att få ett stort väderskyddat hus som lätt går att göra rent. Dom får klöver att springa i och nedgrävda krukor med ätbart att gömma sig under och tugga på.
Mitt i buren står äppelträdet och ger skugga. Eventuell fallfrukt kommer att landa på nättaket.

Idag har vi tränat på gymmet i Mörby centrum. Ulla har haft uppehåll från löpningen en vecka för knät, och äntligen kan hon springa igen. Jag har frågat om hon ska träna men nej jag kan ju inte springa, då har hon tyckt det känns meningslöst att åka till gymmet och bara träna styrka.
Idag testade hon 5 Km utan att pressa på, det gick bra utan känningar. Sådär då är hon startklar för marathon på lördag.
Jag tränade rygg

Jag tränade enbart med vikter. Har blivit lite starkare nu och klarar att göra en till övning med fria vikter som syrran tipsade om.
Ibland kör jag balansövningar. Det blev en ny utmaning att ta några av de enklaste övningarna upp på balansplattan.

Man står med en fot på balansplattan och lyfter det andra betet rakt ut framåt, bakåt, sidan upprepat tills det börjar kännas, då byter man fot och upprepar.

Vi har skaffat nya fiskar till minsta akvariet. Några snigelätande Praktbotia, och några algätande sugmunnar.
Vi gjorde om saltvattenakvariet till sötvatten och har nu det som växtodlingsakvarium med ett stim neontetror.
Dessvärre har vi även snigelodling och algodling. Förhoppningsvis vet de små praktbotierna hur man äter sniglar, annars får vi fånga in en erfaren från de andra akvarierna som lär upp dem. Det fick vi göra förra gången innan de unga praktbotierna hajade hur man skulle göra med sniglarna.

Team Fakta