Trevligt och otrevligt.

Trotts en seg start på dagen fick vi en hel del gjort. Peter fixade det sista på småtteburen och jag planterade björnbär och svarta vinbärsbusken. Gissa vem som var snabb på att börja tugga på björnbären… jo Matilda den alltid hungriga lilla damen. Det blev till att snabbt som attan sätta upp gnagskydd för att förhindra förödelsen. Även vallmoplanterna jag fick av syrran har kommit ner i jorden. Dom blir verkligen pampiga när dom blommar med sina stora illröda blommor.

Vi hade även en otrevlig besökare på tomten i dag. I varje fall tycker jag att den var otrevlig, en kopparorm. Jag vet att det inte är en orm utan en ödla men det gör ingen skillnad för mig som är 100% ormrädd. Kommer det ormar på TV så stänger jag av, tvi vale. Peter föste den mot buskarna till granntomten medan jag evakuerade mig till verandan. Förra året skulle jag springa i elljusspåret här i Bromma, men efter att två gånger varit nära att trampa på en huggorm la jag den idén i malpåse. Det sägs att om man stampar i marken så dom känner att man kommer så slingrar dom undan. HA säger jag, jag kan stampa hur mycket jag vill. Den ända reaktionen blir att dom väser åt mig.

Team Fakta