Långpass

Det har varit en bra träningshelg, och vi avslutar med ett långpass runt Norrviken.
Det var exakt sex år sedan vi ordnade träningspasset ”Tre Vikar” 54 Km. Jag tyckte det skulle vara kul att ta sig runt Norrviken idag just därför.
Annica, Ulla och jag sprang idag. Men vi startade i Rinkeby, Annica ledde oss till Akalla där jag skulle leda oss vidare mot Norrviken. Väl framme vid T-banan kände jag inte igen mig. Vi frågade vilket håll Norrviken ligger men tyvärr. Vi chansade och plötsligt kom det en till T-baneuppgång (så klart) och jag kände igen mig.
Ledde oss mot Häggvik och Norrviken.

Det kom regnskurar som kylde oss. Vi var kalla, hungriga och trötta när vi kom till Angora hotell vid Rotebergsvägen 11. De hade väl inte riktigt kommit igång för dagen men de fixade god mat till oss. Ett toppenställe. Har ni vägarna dit så ät där.

Det hade börjat regna igen när vi gav oss iväg men det gjorde inget för nu var vi varma, ohungriga och utvilade. Norrviken ska vara 21 Km men mina minnesbilder av banan kom längre ifrån varandra än jag minns dem. Vi kom till slut längst bort på Norrviken och kunde runda sjön. Nu kom vi in i skoden på riktigt. Här finns stigar som det är svårt att springa på. Vi passerade hagen och fortsatte in i skogen. Jag hittade avtagsvägarna och vi kom till stugan och förbi. Vi skippade det sista på skogen och tog asfalten i ett bostadsområde istället. Rundade Sollentuna vattentorn och sprang mot bensinmacken i Edsberg där vi brukar rasta på Årets sista långpass.

Ullas plan har hela tiden varit att stiga av efter 30-35 Km hemma i Sjöberg, men hon hängde med och vi sprang mot Mörby centrum, Bergshamra, Ursvik, och åter till Rinkeby.
Det skulle bli 48,2 Km och det nöjde sig Ulla med, hon ville inte ta en extra runda. Jag och Annica sprang ett par extraslingor i högt tempo och avslutade med backarna upp.
Det blev 48,2 Km 7.27 tim för Ulla och 50,3 Km 7.37 tim för Annica och mig.

Ove hade fixat färsk pasta med köttfärssås och bakat äppelkaka. Det var så gott.

Team Fakta