Armémuseum

Karoliner till attackPeter ville att vi skulle göra någonting annorlunda i dag. Spelade inte så stor roll vad bara det var något vi inte brukar göra. Jag hade fått reklam från Coop att man kunde gå två till priset av en på Armémuseet. Sagt och gjort. Vi åkte in med tanken att titta runt och sedan äta på lokal.

När vi kom dit visade det sig att det var temadag om Raoul Wallenberg. Vi hakade på en guidad tur som handlade om Raoul och hans försök att rädda judar under andra världskriget. Som grädde på moset var hans halvsyster Nina Lagergren där och berättade om sin bror. Trots att hon är över 90 år var hon en god berättare. Raoul själv skulle ha blivit 101 år i år.
Torsdagen den 7 februari ska det komma en dam som överlevde koncentrationslägren och berätta om sina upplevelser. Men det är på kommunhuset här i Sollentuna. Peter och jag ska gå dit och höra om hennes upplevelser.

När vi kom hem hade båda Nemofiskarna flyttat in i sitt nya hem, anemonen. Gissa om dom trivs! Dom ser ut som två glada laxar, dom krålar på rygg och riktigt gosar in sig i tentaklerna på anemonen. Kunde dom skulle det nog sitta en skylt med ”hem ljuva hem” ovanför. Man blir riktigt glad av att se dom.

Team Fakta