Reflektioner över Lidingö Ultra 2014

Det här var mitt 6e Lidingö Ultra. Jag var supporter 2012. Nu har det gått ett par dagar och jag har hunnit reflektera över loppet. I det stora hela är loppet bra men det har varit bättre. Varje år drar man in på någonting utan att lägga till något annat. Nu är det några punkter som jag tycker har gått för långt.

Toaletter, hur är det tänkt att man ska göra? Före 10 Km vet jag inte, Utlovade toan vid 19Km såg aldrig trots att den hade behövts. Sedan dröjde det till 26 Km, där fick man lämna banan och gå in på Lidingövallen. Därefter var det Rönneberga gård 32 Km och vid 39 Km. En toa ca var 7e Km eller skriv åtminstånde på hemsidan hur Ni tänkt er att man ska göra med toa. Tex “Du ska gräva en grop vid ett träd och…”.

Salt, ingen saltgurka, inga salta pinnar, inget salt godis. Först vid 26 Km fanns chips- osaltade. Ställ fram ett saltkar så man själv kan salta vattnet och det man äter.

Efter loppet, det var uselt, bara vatten, sportdryck och en sponsorgröt som man ska blanda själv och som aldrig blir mer än ett halvsvullet avkok. Efter loppet behövs en banan, en nötfri bulle, en vegetarisk soppa, coca cola och om man har rejäl fantasi så är ostkaka gudomligt gott och bra efter ett lopp.

Medalj, eller ja man får ingen medalj längre, och inget diplom i stället. Det man får är en neongrön funktionströja som det står Lidingö ultra på men utan årtal. Skittråkig. När jag kom efter 5.36 tim var alla large slut och jag fick en medium. Försökte åla in i den men gav den till Ulla istället. Den har ju ändå inget årtal. Det borde gå att skriva ut sitt eget diplom från webben och att inte administrera storlekarna bättre är ett minus.

Tidtagning. Jag fick en mellantid vid nästan 26 Km och en sluttid. Önsketänkandet vore att få en mellantid varje mil och en officiell marathontid. Vid marathondistansen fanns inte ens en skylten i år.

Man kan ta med sig salt, man kan träna mot ett träd och ha med alkogel, man kan ha efterloppetsnacks i väskan, man kan starta Libre office och skapa sitt eget diplom. Man kan ta sina egna mellantider och gör man allt detta själv kan man också springa banan någon helt annan dag med ett kompisgäng.

Lidingö ultra är inte dåligt, det har varit bättre och börjar tappa på viktiga områden. Till nästa år är jag mer sugen på Sunne marathon än att köra Lidingö Ultra igen.

Team Fakta