Julmarknad

Underhållning på Skansen
Underhållning på Skansen

Det är den fjärde advent idag. Skansen har en 110 årig tradition att ha julmarknad i december. Vi åkte till Östermalmstorg och gick till Skansen. Det var väldigt mycket aktivitet på Bollnästorget. Tråkigt nog hade vi ätit en stadig frukost för här finns massor med läckerheter att testa. Det fina vädret lockade många familjer till Skansen. Det var fullt drag med sång och dans för barnen.

Vi besökte också Lill-Skansen för att få lite tips om vad marsvin gillar. Och jag fick klappa en minigris, de är så söta. Och så såg vi en kalv och en get som muckade med varandra tills de äldre korna gick emellan så ingen blev skadad. Geten ville först inte ge upp men fick då en rejäl knuff i sidan av mamma ko så var det avgjort.

Vi tittade på handbokbinderiet. Det är lite annat mot vad Ulla gör på jobbet. Ulla har gått i lära och kan även handbokbinderi men har inte gjort något sådant på 30+ år.

Vi vandrade vidare och besökte minnesmonumentet för Estoniaförlisningen. I höstas var vi i Estland och besökte minnesmonumentet som finns där. Monumenten är överväldigande.
På väg ut från Djurgården finns en korvkiosk och vi stannade för att äta. Det gjorde också en Collie som vägrade gå vidare förrän han fått lite korv av husse.

Vi gick till Kungsträdgården för nästa julmarknad. Där var det också uppträdande med julsånger. I Kungsan finns statyer av Karl den 12e, ”Ett lejon omgiven av krukor”. och Karl den 13e… 🙂

Vi gick till Gamla Stan och vandrade Västerlånggatan. Jag fick syn på Serieboden och vi gick in där och jag var fast – igen. Jag är en notorisk Fantomensamlare men har bara fått mindre återfall sedan 2003. På 10 år har det givits ut ganska många Fantomen. Jag blev helt vild och köpte hela ryggsäcken full med tidningar och album. Vi gick till stortorget och marknaden där. Här var det också julsånger och försäljning. Mysigt. Vi drack glögg och åt brända mandlar.

Vi ändrar om hemma och förbereder för marsvinen.
Jag bryr mig oftast inte om hur saker blir gjorda bara de blir gjorda. Har Ulla en idé och börjar fixa så hakar jag på.
Nu har Ulla bandage på handen men har fortfarande många idéer. Eftersom hon inte kan fixa så får jag göra det, och då fixar jag på mitt sätt.
Ulla som är van vid att styra hur saker ska göras är mycket ovan vid att det är jag som bestämmer den här gången. Det är riktigt underhållande att se Ulla i den här nya situationen.

Team Fakta