Alla hjärtans dag

Idag testade jag något helt nytt till frukost. En slät kopp kaffe och två rostade mackor med ost. Det fungerade det också.

På eftermiddagen hade vi fredagsfika med bulla för att fira de som fyllt år den senaste tiden. När alla ändå var samlade passade jag på att begära ordet.
Mitt team har fått hjälp av ett annat team vid flera tillfällen, och som ett tecken på tacksamhet överräckte vi en badanka.

För ett år sedan startade vi ett projekt till en av sveriges största klädkedjor. Lanseringen av den nya webshoppen som är på tre språk skedde förra året och sedan dess har vi fortsatt att förbätta enligt kundens önskemål. Idag hade vi ett internt retrospective där vi gjorde djupdykning i hur läget såg ut i de olika faserna av projektet. Med olika metoder kom vi fram till vad vi gör som behöver förbättras och vad vi gör som fungerar bra. Jag är både glad och stolt över att jobba på ett företag som tar alla chanser att bli bättre och lära sig mer.

Normalt sitter vi allihopa i ett enormt öppet rum, det ställer krav på att alla gör sitt för att behålla arbetsro. Ändå är det en livlig konversation mellan oss via datorerna.
För att främja den muntliga kommunikationen och stärka teamkänslan så pågår ett test att ett team i taget ska sitta i ett eget rum. Jag tror det fungerar, men jag vet inte hur vi ska kunna gå tillbaka till det gamla sättet utan att känna att vi tappat något.

Jag har under en lång tid gjort anteckningar till en bok. Eller ja först skulle det bli en tecknad serie men jag måste inse att jag har alldeles för mycket att berätta och det tar lång tid att teckna några få serierutor. Jag har noterat när jag hört löparhistorier, noterat olika intressanta drag hos en mängd löpare, noterat när ickelöpare reagerat på saker som en löpare trycker är fullt normalt. Allt detta har börjat formas till en fiktiv värld med platser, föremål, personer och händelser. Tonen kommer att vara såsom en ickelöpare upplever en berättelse av ett 24-timmarslopp. För att löpare ska inse att det vi gör är i någon mån skruvat så får jag skruva det ett varv till.

Alla hjärtans dag idag. Jag behöver inte känna någon panik och behöver inte gottgöra för alla gulliga SMS som inte skickats under året. Jag behöver inte ta i så jag spricker för att just idag få ur mig att jag faktiskt fortfarande älskar dig. Visar man sin uppskattning varje dag räcker det gott med en blomma på alla hjärtans dag.

Ulla fixade bakad potatis med kyckling till middag. Sedan satt vi på golvet i köket och tittade på konståkning medan marsvinen lekte runt oss.

Jag har testjoggat idag. Nervrycken i låren har slutat och det går att jogga utan problem. Nu är det helg med alla möjligheter att träna.

Team Fakta