Total fokus

Idag har jag varit gräsligt högeffektiv. Jag vaknade en kvart innan klockan skulle ringa kl 6 och var tidigt på jobbet med gröt i magen.

Jag har alltid samma procedur på morgonen: Radera all epost jag inte måste svara på, registrera gårdagens tid, kolla kalendern för möten, skapa en jobblista för idag.
Sedan tar jag listan med nya funktioner vi har utvecklat i teamet och testar dem uppifrån och ned och ger respons till alla.
Därefter börjar jag högst upp med min egen lista och betar av ett jobb i taget tills det är färdigt eller blockerat.
Lunch: Matlåda , värma, äta och tillbaka till jobbet tar precis 15 minuter.
Jag har innestående tid och tänkte gå hem en timma tidigare, men jobbet var så kul att det inte blev av.

Låter det gräsligt, vänta bara jag kan mer:

Jag har några badankor på min bänk. Om någon frågar mig något och kommer på svaret sjäv, då får de en badanka att ta med sig. Nästa gång kan de först resonera med badankan.
Nu är det inte så illa som det låter. Alla behöver stanna upp och resonera en stund för att komma på en bättre lösning. Just det här med badankan kommer från Rubber duck debugging och är bara en kul grej.

Ulla är förkyld och mår urk. Hon har sovit extra mycket idag och är trött i kroppen.
Vi har inte gått någon nattpromenad de senaste dagarna.

Marsvinen har fått en del att upptäcka. Ulla gjorde rent i buren och passade på att plocka bort gallret och möblera om. När lilltjejerna kom tillbaka från köket tuffade de runt länge och undersökte hela lådan medan de gjorde upptäckarljudet. Vi har fått orsak att åter igen kolla om Chilla verkligen är en tös, och jodå det är hon. Hon humpar de andra så de sparkar henne. Ska läsa på vad det där är för något.

Och så har vi säsong 3 av Sherlock på SVT Play. En mycket bra serie.

Och Charlaine Harris (True Blood) har skrivit en ny bok i en ny serie.

Är lite nyfiken på filmen: The Secret life of Walter Mitty. Den sägs vara i klass med Forrest Gump.

Imorgon fredag är det alla hjärtans dag.

Team Fakta