Fredag

Idag är det sista fredagen i månaden. Då har vi stort möte för att höra hur det går för företaget.
Prognosen slog fel för december så vinsten blev bra istället för enastående som det brukar vara varje månad.
Det är skönt att jobba i ett så välskött företag.

För ett par dagar sedan flyttade mitt team in i ett separat rum för de kommande fyra veckorna. Jag ville försäkra mig om att de hade en plan och ett syfte bakom den idén innan jag kunde tänka mig att flytta in mitt ståbord. Själv kunde jag inte räkna ut syftet. Genom att vi sitter närmare varandra så ska vi få team känsla.
Förra året blev jag omplacerad i fyra team om jag minns rätt. Det gör mig inget för inget är ju egentligen ändrat.

Ulla har högerhanden i bandage men under dagen har hon ändå lyckats skura golv och handla.
Marsvinen gillar gröt. Stora Matilda och Chilla ställde sig på ena sidan matlådan, de vägde mycket mer än stackars Blomma som var på andra sidan matlådan och fick sig en luftfärd och sedan matlådan i huvudet. Men Blomma var snabbt på benen igen och tryckte sig fram för att få gröt. Idag var det russin i också. Lite fredagsmys.

Jag har läst på hur man bäst spelar upp ljud i webbläsaren via AudioContext. Har en vision hur ljud ska användas för att förstärka upplevelsen för synskadade att besöka webbplatser som bygger på den plattform jag skapar. En idé brukar gå igenom olika stadier. Först ska de in i min anteckningsbok. Sedan läser jag på om ämnet och ser vad som är möjligt. Sedan gör jag testprogram. Skapa en plugin till plattformen och till sist använda denna plugin.
Har läst en bok om att göra webbplatser som alla kan använda. Vinsten med det är att även besökare som har full syn och hörsel får det lättare att använda webbplatsen.

Team Fakta