Årets sista långpass 2013 – Så gick det

Allt var fixat sedan igår, jag skulle bara få i mig frukosten och höll på att misslyckas med den enkla grejen på 90 minuter. Är lite stirrig inför långlöpningarna.
Mötte Patrick Joyce på T-banan så jag glömde bort att vara stirrig över att jag var tämligen sent ute till starten.
Jag höll den vanliga informationen och flankades av vägvisarna i de andra fartgrupperna så alla skulle se hur vi såg ut.

Det var många löpare i år. Kjell räknade in 148 stycken som kom iväg från Slussen. Vi gav varje grupp lite försprång och sedan var vi iväg.
Tempot i vår grupp skulle vara 7.15 min/km. Jag misslyckades med det i början och sänkte sedan farten. Den enda effekt det gav var att jag till slut var sist. jag testade det några gånger men ingen hakade på så vi körde istället det tempo som gruppen kände var bra vilket var 6.45 min/km, precis som gruppen innan.

Efter 13 Km var vi i Mörby centrum och hade kommit ifatt 6.45 min/km-gruppen. De gav sig iväg när vi kom och vi hade en paus där så man kunde pudra näsan. Några löpare var nöjda här.
Vid 20 Km var första depån. Åter igen var vi i hälarna på 6.45 gruppen men de lämnade depån när vi kom. Ulla och Annica mötte upp med full servering och alla kunde ladda upp sin energi och få lite varmt i magen. En löpare var nöjd här och tog bussen.

Jag pratade med en hundägare som har en liten collie som blev helglad när vi kom. Hunden ville vara med och springa.

Vid 22 Km finns en bensinmack och där hade vi toastopp och inköp.
Några löpare lämnade oss vid Sollentuna centrum och ytterligare några vid Akalla T-bana innan vi tog oss ann att springa över Järvafältet och in i Barkarby där vi provianterade på MAX. Två löpare var nöjda i Jakobsberg och vi fortsatte mot depå 2 vid 40 Km.

Strax innan depå 2 hände en kul grej. Vi hittade en löpare som sprungit ut på en löparrunda och sedan kommit vilse, han undrade om vi visste var Vällingby var någonstans. han fick hänga med oss till depå 2 och sedan vidare mot Vällingby.
Ulla och Annica hade räknat in att vi var 69 löpare som nådde depå 2 vid 40 Km.

Vid Brommaplan hade vi sprungit ca 5 mil och det var rast med hamburgare. Två löpare hade under svåra prövningar tagit sig till Brommaplan, men nu fick det vara nog. Vi tog farväl och fortsatte in mot stan. Nu var jag tusan så sliten. Magen bubblade, en sena i knävecket var trög, fotsulorna meddelade attt de krävde OB tillägg. Vi var sju men två löpare var pigga och stegade på bra.

Vi var fem löpare som gnetade oss fram sista biten. Jag var nog mest sliten i gruppen. Vi kom i mål och jag såg till att vara sist i år också.
9.45 timmar (Brutto förstås) tog det att springa hela sträckan. Som vanligt var det ingen GPS som var i närheten av någon annan så jag sätter upp 60,6 Km på den här sträckan.

Nu har jag läst högt för Ulla om alla goa kommentarer på Facebook.
Ulla och Annica och jag är väldigt nöjda.
Tack allihopa som gjorde den här dagen så kul. Och vägvisarna i alla grupper – tack.
Det var härligt att se alla tuffa löpare spränga sina gamla längdrekord.

Länkar: Facebook , I am miss Evil , Suneson , Resultat på Funbeat , Lady Gs blogg , Miranda Kvist ,

Team Fakta