Vilken dag!

Vilken dag!Klockan ringde sex. Upp och tittade vad det var för väder. Det hade blåst och regnat ganska intensivt i går kväll när vi gick till sängs. Nej, inget regn, härligt, det värsta jag vet är regn under en så lång dag som det skulle bli i dag.

Annica kom vid halv åtta. Viken tur att hon kom och hjälpte mig med kaffebryggandet. Jag hade förberett det som gick att göra i går kväll men brygga kaffe dagen innan är omöjligt.Peter ringde och rapporterade att det var mer folk än vad vi hade räknat med, cirka 100 personer trodde han. Oj, Annica och jag tittade på varandra, skulle vi klara att serva så många? En stund senare kom nästa samtal, det är ca 150 personer! Oj, oj , oj, vi började febrilt räkna hur mycket vi hade av kaffe och buljong. Vi fnittrade lite nervöst, hur skulle vi få in allt i en liten Yaris?

Nu var det dax att åka till station ett. Där kom Ann-Marie och hjälpte till med att dela ut muggar. Vilken syn att se alla löpare komma ner för backen, ett långt pärlband av energi. Det är alltid lika kul att se gamla bekanta blandat med nya ansikten. En mugg med något drickbart och en skumtomte eller lite chipps, sedan bar det av mot Sollentuna centrum. Det kom flera grupper, allt eftersom dom kom insåg vi vidden av att så många faktiskt hade gjort sig omaket att springa Årets Sista Långpass.När sista gruppen försvann bakom kröken var det bara att packa och sätta fart mot nästa stopp.

I Hässelby villastad är depå två. Vi undrade hur många som skulle orka dit. Det är efter ca fyra mil. Om vi hade räknat rätt borde vi ha ganska gott om tid att hinna dit före första grupp. Upp med borden och ut med termosar, vi hade hunnit. Snart kom grupp ett runt hörnan, dom var många och såg pigga ut. Några hade satt personligt rekord med ett ansenligt antal kilometer. Då blir jag glad ända ner i tårna. Grupp efter grupp kom och det visade sig att 69 stycken hade kört dom fyra milen. Några var nöjda och skulle avbryta där och ta bussen medan dom övriga skulle vidare.

Nu var Annicas och mitt uppdrag slutfört. Vi tittade på varandra och så nöjda ut, vilken dag, vilken härlig samling människor. Ett stort tack till er alla som Kom, Sprang och Segrade ni är underbara.

 

 

Team Fakta