Dagen efter

Det blev sent igår när vi tittade på sista avsnittet av Miss Fisher murder mysteries på kanal 9. Hoppas de bestämmer sig för att spela in en tredje säsong.
När jag väl vaknade kl 9 satt tre av de fyra damerna i matskålen och väntade på att få grönsaker och frukt.
Vi handmatar marsvinen så de blir mer tama och vi plockar upp dem en kort stund så de märker att det inte är någon fara. De sitter som saltstoder och blinkar inte ens.

Matilda däremot är lite äldre, om man nu kan kalla en unge på 14 veckor för lite äldre. Hon har en vild päls som spretar åt alla håll och gillar att bli kliad. Då är det myskurret. Det är lätt att avgöra vad marsvin gillar och inte gillar eftersom de talar om det med sina ljud. Jag har lärt mig tre ljud hittills. Det här är spännade, Det här är mysigt, Det här gillar jag inte alls. Blomma gjorde ett långsamt och upprepat klickljud idag, måste kolla upp vad det betyder.

Vi passade på att få solljus på oss idag. Vi undersökte närområdet och utforskade de där vägarna som varenda unge snabbt skulle kolla in men som har tagit oss 20 år att fundera på om man kanske skulle se var de bär. Vi tittade närmare på nya bostadsområden som bara varit där i 10 år. Sedan kollade vi in vägen till Täby och gick ända till centrumet.
Vi åkte Roslagsbanan till Mörby och gick till centrumet. Men nu tyckte min häl att det var lagom att ta bussen hem, så vi gjorde det.
Det blev 8,0 Km på 1.42 tim.

Ulla har parkerat huvudet i kudden och då är det lugnt och tyst här. Jag ska programmera en stund och genomföra några av de idéer jag antecknade i förrgår.

Team Fakta