Pälsbollar.

Tre akvarier har blivit två, om man inte räknar med saltvattnet för då är det tre. Vi har flyttat alla fiskar från ettans akvarie till dom två övriga. Varför då????
Jo, vi eller rättare sagt jag ville så gärna ha en pälsbaby. Nu är det uteslutet att ha hund eller katt, vi jobbar alldeles för mycket för att det skulle gå. Så det som återstår är en kanin eller marsvin.
Nu råkade zoo ha några ursöta marsvinsungar när vi var där sist. Peter var inte svår att övertala, så vi inköpte en bok för att lära oss lite mer om marsvin.
Det visade sig att marsvin är flockdjur och får inte hållas ensamma. Det hade vi inte en susning om. Nåja, vi kan ju lika bra ha två stycken.

I dag var vi där och inhandlade allt som kunde tänkas behövas. Det blev en ansenlig mängd saker. Hela bilen var full från bakluckan och fram. En bur, givetvis måste dom han gott om plats, inte sitta som sardiner i en burk, den största är 150 cm lång. Bur, hö, halm och bottenströ visade sig vara mycket skrymmande. Lägg där till flera kassar med måste saker. Hur Peter lyckades klämma in sig i bilen är för mig en gåta……tur att inte polisen kom, dom hade säkert haft en del att säga om det. Lägg där till en transportbur med fyra små pälsbollar. Ja, du läste rätt, det blev inte en, inte två heller och om man har två kan man ju lika bra ha fyra, eller ???

Så nu har vi en jätte bur med fyra ullbollar som rullar runt och nyfiket undersöker sin nya omgivning. Dom är fortfarande lite skygga och inte helt säkra på om vi är farliga eller inte. Men om det vankas morot så glömmer dom för en stund att vi potentiellt kan vara farliga och låter sig väl smaka. Dom fyra unga damerna kommer nog snart att inse att vi är ofarligare än vad dom är och hur dom ska göra för att det ska vankas mer godsaker.

Team Fakta