Händer mycket på lugn dag

Ullas ännu inte opererade finger hade fastnat ordentligt imorse och det behövdes både varmt vatten och massage innan det gick att räta ut. Ont gör det också.
Ulla brukar lägga handen under kudden så att fingrarna är uträtade, men så går det inte att sova en hel natt.

Ulla fick en tidig julklapp idag. En rödvit clownfisk till saltvattenakvariet. Den här sortens clownfisk går inte bra med andra clownfiskar så den går med alla våra andra fiskar.

Ingalill och hunden Buster kom över idag. Jag borstade hans päls så han blev alldeles vindtirig. Han har svårt att själv komma åt under armarna.

Ulla har funderat ett tag på att skaffa marsvin, men vi har inte plats. Vi åkte till Bromma Zoo och kollade priser, mått mm. Sedan åkte vi hem och lade igen ett akvarium. Flyttade alla fiskar utom en till de andra 400 litersakvarierna. Den fisk vi inte flyttade fick ett eget litet akvarium. Den är fridfull så länge den inte ser en fisk av samma art. Och vi har massor av den arten i akvarierna eftersom de äter alger.

Det är inte bra att få fiskbajs på den opererade handen så Ulla fick inte göra så mycket. Jag ska flytta lite möbler imorgon så vi får plats med marsvinsburen. Det är en rejäl låda på 150 * 68 cm som vi tänker ha två marsvin i. Det finns massor med tips i marsvinsboken hur man stimulerar marsvinen så de tycker det är kul. Framöver lär de få ett annex också, de är nyfikna och gillar förändringar så länge huset står kvar så de har en fast punkt.

Team Fakta