Skansen

20130717-115308Det var länge sedan sist men nu har vi besökt Skansen, och vilken tur vi hade med vädret. Vi tog båten till Djurgården.

Det är kul att återse Skansen. Mycket är samma och en del har ändrats.
Vi besökte Skansen-akvariet och tittade på Lemurerna och alla andra djur där.

Vi vann choklad på hjulet och besökte växthuset där de nu har en Pelargonutställning. Vi tittade på två olika svenska bondgårdar och gick in i dem. Tittade på det nya Lill-Skansen. De små upp till halvstora barnen verkar gilla Lill-Skansen. Där finns uppträdanden, roliga gångar att krypa i och djur att titta på. Som vuxen kände jag att det var svårare nu att se djuren, men det nya Lill-Skansen är bättre för djuren.

Vi gick och tittade, styrde mot Bollnästorget och hade det skönt i solen, berättade för varandra om upplevelser som hänt här årtionden tidigare. Där var det som några ungar retat upp en svan som sedan bet 5 åriga Ulla.

Jag har ont i foten. Haltar och försöker gå så normalt som möjligt. Vi tar tåget och får en rundtur på Skansen. Foten är än värre efteråt men jag vill se mer. Vi går till stadskvarteren och tittar i bodarna. Bokbindaren hade stängt men glasblåsarna jobbade. Vi handlade fikabröd och gick till restaurang Solliden för att äta lunch.

Vi känner oss nöjda och det börjar bli dags att hämta ut bilen från Ryds glas. Vi tar spårvagnen tillbaka, hämtar bilen och besöker Solna centrum. Vi får tag i ett par böcker. Nalle Puh på engelska och Gräspojken.
Ulla behöver läsa lite engelska böcker för att bli säkrare på engelska. Och Gräspojken var på rekommendation.

Team Fakta